Sir Alex Ferugson
Sir Alex Ferugson

– Ferguson må selge flere spillere for å ha råd til nye stjerner

Manchester United-ekspert spår at Sir Alex Ferguson selger åtte spillere – inkludert Wayne Rooney – i sommer. Øyvind Alsaker er sterkt uenig.

Stuart Mathieson har fulgt Manchester United som reporter siden 1995 og regnes som en av dem som har best oversikt over hva som skjer innenfor garderoben og klubbkontorene på Old Trafford.

LES OGSÅ: Bale årets spiller også blant journalistene

På kommentatorplass i lokalavisen Manchester Evening News skriver Mathieson nå at det kan være duket for et skikkelig «sommersalg» på Old Trafford når overgangsvinduet åpner i juli.

– Slik jeg kjenner Ferguson så er det svært sjelden at han foretar seg så store endringer i troppen. Om han selger hele åtte spillere så vil det overraske meg noe veldig

– Må selge for å kjøpe nye
Manchester United-eksperten mener nemlig at Sir Alex Ferguson er tvunget til å selge flere spillere dersom han skal ha råd til å styrke troppen med de stjernene skotten har på ønskelisten.

– Så lenge du ikke har svært generøse eiere som gledelig graver frem penger fra lommeboken, så holder ikke 500 millioner kroner til å hente de mest markante spillerne på overgangsmarkedet, mener Stuart Mathieson.

Glazer-familien overførte som kjent en stor personlig gjeld over på klubben da amerikanerne kjøpte Manchester United i 2005. Klubben sin gjeld per 31. mars 2013 er 367,6 millioner pund (3,24 milliarder kroner).

Det har ført til at årets seriemester i Premier League ikke er i stand til å punge ut like mye i overgangssum for de beste spillerne som Manchester City og Chelsea, som begge har styrtrike eiere i ryggen.

– Dersom Ferguson vil gjøre alvor av planene om å hente spillere som Gareth Bale og Robert Lewandowski, må trolig United sikre seg et sjusifret tall i ekstra inntekter for å betale regningen, konstaterer Stuart Mathieson.

Alsaker sterkt uenig
– Økte TV-inntekter og nye sponsoravtaler vil hjelpe Ferguson et skritt på veien – men han er avhengig av en stor ekstrasum fra spillersalg for kunne betale det som kreves, fastslår Manchester United-eksperten.

I sin artikkel lister Manchester Evening News-skribenten opp hele åtte spillere han tror kan bli solgt i løpet av sommeren.

Wayne Rooney er én av dem.

TV 2 Sportens Premier Leage-kommentator Øyvind Alsaker er sterkt uenig med Mathieson i at hele åtte spillere kan forsvinne fra Old Trafford i sommer.

– Slik jeg kjenner Ferguson så er det svært sjelden at han foretar seg så store endringer i troppen. Om han selger hele åtte spillere så vil det overraske meg noe veldig, fastslår Alsaker overfor TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Her er Liverpools nye hjemmedrakter

HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Rooney har hatt en helt grei sesong for Manchester United, men det er åpenbart at han ikke lenger er like viktig for klubben som han var tidligere. Men Ferguson er helt umulig å lese.

– Umulig å lese Ferguson
Men Alsaker innrømmer at spillere som Nani eller Wayne Rooney kan bli solgt.

– Jeg kan se for meg at Rooney og kanskje én av kantspillerne blir solgt for å finansiere et kjøp av for eksempel Robert Lewandowski. Det er et scenario du kan se for deg. Men samtidig har jo Ferguson sagt at han er veldig fornøyd med dagens tropp, og at han bygger et lag som skal kjempe om ligagullet de neste seks-sju årene, poengterer Alsaker.

– Hva tror du om Rooneys fremtid i Manchester United?

– Det spørsmålet har jeg fått mange, mange ganger i det siste. Rooney har hatt en helt grei sesong for Manchester United, men det er åpenbart at han ikke lenger er like viktig for klubben som han var tidligere. Men Ferguson er helt umulig å lese. Det kan være sånn at han plutselig bestemmer seg for at Rooney har gjort nok, og sender ham videre. Samtidig er det slik at dersom fansen og eksperter kanskje mener at Rooney bør gå, så er det ikke nødvendigvis i tråd med det Ferguson mener. Du vet aldri hva Ferguson tenker, fastslår Alsaker.

LES OGSÅ: Foreldreforening raser mot storklubbenes nye drakter

Øyvind Alsaker om Wayne Rooney
Øyvind Alsaker om Wayne Rooney

– Jeg det blir tøffere for Ferguson å forhandle med Spurs-formann Daniel Levy enn Arsene Wenger da han kjøpte van Persie i fjor. Bale blir dyr

– Kan gå for Bale
TV 2-kommentatoren føler seg mer sikker på at Manchester United henter nye stjerner til klubben – fremfor å selge.

– At Chelsea og Manchester City kommer til å gå for noen virkelig store navn er «alle» sikre på. Og jeg tror Sir Alex Ferguson også vil handle. Jeg tror han skjønner at den suverene sesongen i Premier League skyldes en rekke faktorer, og at det blir tøft å forsvare tittelen neste sesong, mener Alsaker – som ikke vil utelukke at Ferguson går for et bud på Gareth Bale i løpet av sommermånedene.

– Ja, klart det er mulig. Manchester United kan friste med troféer og alt mulig. Men når det er sagt, så tror jeg det blir tøffere for Ferguson å forhandle med Spurs-formann Daniel Levy enn Arsene Wenger da han kjøpte van Persie i fjor. Bale blir dyr, poengterer Alsaker.

LES OGSÅ: Her er spillerne Abramovitsj har lovet Mourinho

Disse tror Manchester United-eksperten Stuart Mathieson kan forsvinne fra Old Trafford i sommer:
(Antatt overgangssum fastslått av Manchester Evening News):

Wayne Rooney
Antatt overgangssum: 225 millioner kroner

Javier Hernandez
Antatt overgangssum: 135 millioner kroner

Nani
Antatt overgangssum: 135 millioner kroner

Antonio Valencia
Antatt overgangssum: 110 millioner kroner

Anderson
Antatt overgangssum: 75 millioner kroner

Anders Lindegaard
Antatt overgangssum: 35 millioner kroner

Fabio
Antatt overgangssum: 45 millioner kroner

Federico Macheda
Antatt overgangssum: 45 millioner kroner

TOTALT: 805 millioner kroner til spillerkjøp

DEBATT:
Tror du Manchester United selger spillere for å gi plass til nye stjerner i sommer? Ta debatten i kommentarfeltet under!