Steffen, Eirik og Siri i Idol (Foto: TV 2)
Steffen, Eirik og Siri i Idol (Foto: TV 2)

Dette mener «Idol»-finalistene om hverandre

Steffen, Eirik og Siri kjemper med nebb og klør om to finaleplasser.

Han sitter i en stripete sofa på Oslos beste vestkant og spiser brødskive med blåmuggost. Eirik Søfteland (24) er én av de tre som har kommet lengst i årets «Idol». I kveld skal TV-seerne bestemme hvem som går videre til finalen, som avholdes i Oslo Spektrum fredag 10. mai.

– Topp tre... Det er helt sykt, egentlig! Men jeg skulle jo vinne, så jeg jobber med saken, sier bergenseren til tv2.no mellom tyggene.

Tøff kamp om finaleplassene

Med i kampen om «Idol»-seier er også Siri Vølstad Jensen (17) og Steffen Jakobsen (23). De har ikke mindre lyst til å stå på scenen i Oslos storstue.

Siri Vølstad Jensen (Foto: TV 2/Thomas Reisæter)
Siri Vølstad Jensen (Foto: TV 2/Thomas Reisæter)
– Jeg har lyst til å synge i Oslo Spektrum, og jeg har lyst til å vinne. Det er sykt viktig for meg å komme til finalen, det hadde vært så kjipt å ryke ut nå, sier Siri.

Selv om vinnerinstiktet står sterkt hos 17-åringen, er hun forberedt på at det blir en tøff jobb å skulle danke ut gutta.

– Jeg tenker at de er veldig sterke konkurrenter. Så jeg skal nok få det vanskelig. Steffen har jo basstemmen sin. Og Eirik har en fordel med at han alltid overrasker med et eller annet, i tillegg til at han er så sykt bra på scenen, skryter hun.

Se finalistenes forrige opptredener her!

Steffen: – Jeg tenker at jeg er svakest

Steffen har også kun gode ting å si om konkurrentene. Mannen med den mørke countryrøsten, som for øvrig ikke er spesielt fornøyd med muggostlukta som har inntatt Frogner-leiligheten der finalistene bor, mistenker at han muligens spiller på siste vers.

Steffen Jakobsen i tredje finalerunde (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Steffen Jakobsen i tredje finalerunde (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
– Både Eirik og Siri er tøffe konkurrenter. Begge to er ganske flinke, så det blir hardt! De har sine fordeler, og jeg tror ikke de har så mange ulemper. Jeg tenker at jeg er svakest, men det er seerne som bestemmer, sier han til tv2.no.

Grimstadmannen mener at hans to konkurrenter har mye å skimte med i kampen om finaleplassene.

– Fordelen til Eirik er at han har showet og eksplosjonen i hele seg. Han lager liv og er kjempeflink til å synge. Siri har noe av det samme. Hun er ikke like eksplosiv, men hun har den fine sangstemmen og treffer mange hjerter. Hun ser søt og uskyldig ut, hun er jente, vettu, smiler 23-åringen.

Eirik og Steffen kjemper om de samme stemmene

Eirik Søfteland (Foto: TV 2/Thomas Reisæter)
Eirik Søfteland (Foto: TV 2/Thomas Reisæter)
Også Eirik skryter av sine medfinalister.

– Jeg tenker at de er veldig flinke begge to. Jeg har godt konkurranse, for å si det sånn. Så det blir spennende å se. Det er jo opp til folk da, hva som skjer, sier han.

Konkurransens eldste tror at han og Steffen kjemper om mange av de samme stemmene.

– Steffen har masse countrystemmer som kommer, og det har for så vidt Siri og. Men spesielt Steffen, han har countrynorge i ryggen. Men jeg får samtidig inntrykk av at veldig mange av de som stemmer på Steffen og som er countryfolk, de stemmer på meg og. Jeg merker på Facebook at mange skriver «Steffen og Eirik», «Eirik og Steffen!».

– Det er det viktigste i livet akkurat nå

Hvem som til slutt får stå på scenen i Oslo Spektrum neste fredag, er det seerne som bestemmer. Herr Søfteland innrømmer at det betyr mer enn det meste i øyeblikket.

Publikum i Oslo Spektrum (Foto: Lien, Kyrre/NTB Scanpix, © Pk)
Publikum i Oslo Spektrum (Foto: Lien, Kyrre/NTB Scanpix, © Pk)
– Det er det viktigste jeg gjør i livet mitt akkurat nå, å komme til den finalen. Jeg er i «Idol»-boblen og lever «Idol»-livet og jeg skal vinne. Jeg skal komme til den finalen. Det er det eneste jeg sikter på, sier Eirik.

Bergenseren ser nærmest ut til å få vann i munnen når han snakker om neste ukes finale.

– Det blir helt sjukt! 8000 mennesker inne i Spektrum, og to stykker på den scenen. Jeg har så lyst til å komme dit. Jeg skal komme til å eie den scenen og bare gå ut der og ikke være nervs eller redd ett sekund, jeg skal bare nyte det og ta scenen med storm og gi alt. Hvis jeg ikke kommer dit, så får jeg jo ikke gjort det. Og det vil jeg jo.

Hvordan finalistene gjør det og hvilke to som kommer seg videre til finalen kan du se i «Idol» i kveld klokken 20.00 på TV 2.