kate3 (Foto: FameFlynet)
kate3 (Foto: FameFlynet)

Hva skal Kate og Williams barn hete?

Se hva TV 2s egen kongehusekspert tror om navnevalget.

Britiske aviser er fulle av spekulasjoner rundt navnet til det kommende barnet til William og Kate.

Mye spekulasjoner

En britisk undersøkelse viser også at Alexandra og Grace er de mest passende navnene dersom det blir en jente, James om det blir en gutt.

Alexandra er ikke et vanlig navn i kongefamilien, men dronningens kusine og det yngste barnebarnet til George V heter prinsesse Alexandra.

Les også: Kate bryter med kongelig tradisjon

– Diana?

totland (Foto: TV 2)
totland (Foto: TV 2)
TV 2s egen kongehusekspert, Kjell Arne Totland, tror barnet vil få navnet Diana dersom det blir ei jente.

– Vi må huske på at Kate og Williams førstefødte uansett kjønn vil gå inn i arverekken etter sin far. Navnet skal altså en gang bæres av en konge eller dronning. Barnet vil ifølge britisk kongelig tradisjon få fire navn. Jeg er helt sikker på at en liten prinsesse vil få navnet Diana som ett av sine navn, men hovednavnet tror jeg vil bli Alexandra, Mary eller Elizabeth. En liten prins vil helt sikkert få navnet Philip som ett av sine fire navn, men hovednavnet tror jeg vil bli George, James eller Edward. Muligens Henry, sier Totland.

– I pressen har for øvrig Kate og Williams baby allerede fått et navn. Helt kjønnsnøytralt. Der kalles den ufødte konsekvent «Baby Cambridge», understreker han.

Les også: Kongebloggen (Kjell Arne Totland blogger om Europas kongelige på TV2.no)

Skaper mammatrend

Hertuginne Kate har termin i juli, og selv med kul på magen er hun trolig den viktigste trendsetteren på den kongelige motehimmelen.

Den klassiske og litt konservative stilen hennes blir kopiert av unge kvinner over hele verden, og plaggene hun viser seg i blir straks revet bort fra butikkhyllene.

– Under et besøk i vårvarme Manchester denne uken, viste Kate seg i en kroppsnær, mønstret silkekjole fra britiske Erdem, som tydelig viste konturene av hennes lille struttemage. Og nå skal naturligvis «alle» gravide kvinner i Storbritannia ha maken. Eller i alle fall noe som ligner. For Kates kjole koster hele 10 000 kroner, skriver Totland på Kongebloggen.

Les også: Prins William snakker om Kates graviditet for første gang