UTE: Ronny Deila og Godset røk ut mot Asker i cupen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
UTE: Ronny Deila og Godset røk ut mot Asker i cupen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Strømsgodset, Sandnes Ulf og Sarpsborg 08 hodestups ut av cupen

Mange Tippeliga-klubber fikk det langt tøffere enn forventet i cupens andre runde. Både Sandnes Ulf, Sarpsborg 08 og Strømsgodset røk ut.

Sjekk resultatene fra andre runde av cupen her

Asker/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Strømsgodset flyr høyt i Tippeligaen om dagen.

Men i cupen går det verre. Onsdag røk nemlig Ronny Deilas menn ut av cupen etter 1-2-tap mot 2. divisjonsklubben Asker.

Sjekk resultatene fra andre runde av cupen her

– Dette er det tøffeste jeg har opplevd som fotballtrener. Vi taper mot et andredivisjonslag i en turnering vi prioriterer

– Det tøffeste jeg har opplevd
Scoringer av Ali Mohammadian og Ståle Sæthre sørget for en skikkelig cupsensasjon i Asker. Lars-Christopher Vilsvik reduserte for Godset fra straffemerket i det 61. minutt, men Deilas menn maktet ikke å score utligningsmålet.

Etter kampen sendte Godset-trener Ronny Deila spillerne rett i garderoben og låste døren. Da Deila omsider kom ut og møtte pressen la han ikke skjul på skuffelsen.

– Dette er det tøffeste jeg har opplevd som fotballtrener, sa en svært skuffet Ronny Deila til TV 2 Sporten.

Og fortsatte:

– Vi taper mot et andredivisjonslag i en turnering vi prioriterer. Dette er noe av det tøffeste jeg har vært med noensinne, gjentok han.

LES OGSÅ: Odd-spiller slaktet cupmotstander på Facebook

Målscorer Ali Mohammadian  gratuleres av Kevin Nicol. Asker spillerne jubler over 2-0 scoringen i NM mot Strømsgodset. Asker vant 2-1. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Målscorer Ali Mohammadian gratuleres av Kevin Nicol. Asker spillerne jubler over 2-0 scoringen i NM mot Strømsgodset. Asker vant 2-1. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

– Spillerne ga svar på tiltale
Deila forsøkte ikke å bortforklare det pinlige nederlaget i cupen.

– Vi hadde marginene mot oss. Men Asker skal ha honnør for å sette sjansene de skaper og for å spille den fotballen de gjør mot oss, sukket han.

Asker-trener Lars Bohinen var helt i hundre etter å ha tatt skalpen til fjorårets sølvvinner i Tippeligaen.

– Jeg har sagt til spillerne at cupen er en turnering de selv styrer. Det viktigste for oss er serien. Men de ga svar på tiltale og viste at cupen er noe som betyr ekstremt mye for dem. Jeg er imponert over innsatsen spillerne la ned. Det er selvfølgelig utrolig gøy å gå videre på bekostnng av et så godt lag. Og det var deilig å se den stemningen som var i garderoben etter kampen, strålte Bohinen overfor TV 2 Sporten kort tid etter kampslutt.

LES OGSÅ: Tippeligaen – resten av Norge 89-4

Sandnes Ulf hodestups ut
Det var ikke bare Godset som opplevde kjempetrøbbel mot langt svakere motstand i cupens andre runde.

Sandnes Ulf kom fra en sterk 1-0-seier over Rosenborg på Lerkendal og forventet seg «walkover» mot Flekkerøy.

Hjemmelaget sjokkerte imidlertid Tippeliga-klubben og tok ledelsen ved Christian Andreasen etter en drøy times spill. Sju minutter senere var samme mann på rett plass og doblet ledelsen til 2-0.

Sandnes Ulf makte ikke å redusere, og dermed smalt det en skikkelig cupbombe også i Flekkerøy.

- Vi er skuffet og forbannet på oss selv. Vi møter et lag som vil mer enn oss og de vinner fortjent, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til TV 2 etter kampen.

UTE: Tommy Høiland og Sandnes røk ut mot Flekkerøy i cupen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
UTE: Tommy Høiland og Sandnes røk ut mot Flekkerøy i cupen. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

– Jeg trodde vi var ferdig med tull som dette, og så gjør vi det igjen. Vi ryker ut for et middels 2. divisjonslag

Cupskrell av Kvik Halden - flere klubber i kjempetrøbbel
Sarpsborg 08 ble den tredje Tippeliga-klubben som måtte se drømmen om Ullevaal bli knust allerede i 2. runde onsdag kveld. Det stod lenge 0-0 i oppgjøret mot Kvik Halden.

Åtte minutter før kampslutt dukket imidlertidig Agim Shabani opp og sendte Sarpsborg hodestups ut av cupen etter å ha sørget for kampens eneste scoring.

– Jeg trodde vi var ferdig med tull som dette, og så gjør vi det igjen. Vi ryker ut for et middels 2. divisjonslag, sa en skuffet 08-kaptein Ole Heieren Hansen til Radio Prime etter kampen på Halden stadion, ifølge Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har ikke «guts» og det er helt fantasiløst. Vanvittig dårlig. Det er flaut å ryke ut på denne måten, sa en forbannet Ole Heieren Hansen til samme radiokanal.

Morten Fevang (Foto: Knutsen, Marius/NTB scanpix)
Morten Fevang (Foto: Knutsen, Marius/NTB scanpix)

Måtte ha straffesparkkonkurranse
Flere andre Tippeliga-klubber opplevde kjempetrøbbel for å ta seg videre i cupen.

Pors Grenland ledet lenge 1-0 mot Odd etter scoring av Marius Lundeberg Enger. Håvard Storbæk maktet å utligne for Odd i det 66 minutt, men kampen endte 1-1 etter full tid og måtte avgjøres i ekstraomganger. Odd fikk Lars-Kristian Eriksen utvist fem minutter før slutt i andre ekstraomgang – men i det 120. minutt dukket Morten Fevang og satte inn den avgjørende 2-1-scoringen etter klabb og babb inne i feltet.

Både Hønefoss (1-1 full tid) og Sogndal (3-3 full tid) måtte ha ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å gå videre mot henholdsvis Birkebeineren og Træff.

Hønefoss lykkes med å vinne straffesparkkonkurransen mot Birkebeineren 4-3, mens Sogndal klarte så vidt å vinne sin straffesparkkonkurranse 8-7.

Brian Deanes og Sarpsborg 08 spurtet bra i Tippeligaen, men de må likevel gjennom kvalifisering (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)
Brian Deanes og Sarpsborg 08 spurtet bra i Tippeligaen, men de må likevel gjennom kvalifisering (Foto: Nesvold, Jon Olav/NTB scanpix)

Tippeliga-klubber i kjempetrøbbel
Mons Ivar Mjeldes Start gjestet Egersund IK. Allerede etter ni minutter tok Egersund ledelsen ved Kim Robert Nyborg, men Start utlignet etter en fulltreffer av Matthias Vilhjalmsson i det 40. minutt.

Men etter en drøy times spill ga Jan Eric Gløpstad Egersund ledelsen igjen. Et kvarter før slutt sørget imidlertid Espen Hoff for balanse i regnskapet. Et selvmål tre minutter før kampslutt sendte Start videre i cupen med et nødskrik.

De øvrige Tippeliga-klubbene som var i aksjon tok seg greit videre til 3. runde. Brann banket Øystese 6-1, Vålerenga knuste Ullern 8-1, Rosenborg vant 5-0 over Strindheim, Aalesund utklasset Florø 5-0, Haugesund vant 4-2 over Nest-Sotra, Tromsø slo Fløya 3-2 og Viking vant greit 3-0 over Stavanger-nabo Vidar.

Se Rosenborg herje mot Strindheim:

715777

Sjekk resultatene fra andre runde av cupen her