Luis
Luis

Tidligere basket-stjerne: – Bedre å bite enn å være homofil

John Amaechi har blitt kontaktet av flere Premier League-spillere som har stått frem foran lagkameratene sine.

Da NBA-spilleren Jason Collins (34) sto frem som homofil for noen dager siden, var han den første store amerikanske idrettsstjernen i en av de fire store lagidrettene (NBA, NHL, NFL, MLB) som kom ut av skapet.

– Jeg er en 34 år gammel NBA-center. Jeg er svart. Og jeg er homofil.

Collins' åpne brev, publisert i mandagens Sports Illustrated, har fått stor oppmerksomhet verden over. Washington Wizards-stjernen forteller at støtten har vært overveldene. Til og med Barack Obama slo på tråden og uttrykte sin støtte til basketspilleren.

Den tidligere NBA-spilleren John Amaechi (42) har en lignende historie å fortelle. Forskjellen er at han kom ut av skapet tre år etter at han la opp. Amaechi forteller at han er blitt kontaktet av flere homoseksuelle Premier League-spillere.

– Det er flere av dem som har stått frem foran lagkameratene sine. Men de vil ikke gjøre det offentlig, sier Amaechi til AP.

Les: NBA-stjerne står frem som homofil
Les også: Massiv støtte til homofil NBA-stjerne: – Det er utrolig

Collins kontaktet Amaechi før han valgte å stå frem. Den tidligere NBA-spilleren fortalte Collins at det var ingenting negativt med å stå frem. Fullt så enkelt er det ikke i engelsk fotball, ifølge Amaechi.

– NBA er lysår foran fotballen. Fotball kunne vært en mer progressiv organisasjon som støttet mangfold hvis den ville. Fotball har ressursene, men man vil ikke kvitte seg med dinosaurene. Derfor fortsetter dinosaurene å raute i korridorene, slik at alle vet hvordan man skal oppføre seg, sier Amaechi.

Han mener bitingen til Luis Suárez er mer akseptert enn å stå frem som homofil.

– Det er bare å innse at i fotball er det bedre å være typen som biter som en femåring enn å være homofil. Man blir mindre latterliggjort da. Det er sjokkerende for meg, sier Amaechi.