Bolt
Bolt

Strekkskadd Bolt står over sesongåpningen

Usain Bolt kommer ikke til å løpe i Jamaica Invitational søndag. Han har pådratt seg en liten strekkskade, sa manageren hans tirsdag.

Verdensrekordholderen og den dobbelte OL-mestreren på 100 og 200 meter følte dette på trening i helgen, og sammen med trener Glen Mills valgte han ikke å ta noen sjanser så tidlig i sesongen, opplyste Ricky Simms.

– Det er ikke snakk om noen stor skade, så han håper å være helt i orden igjen i løpet av neste uke, men han ser dette an dag for dag. Kanskje tar det bare to, tre eller fire dager før han er tilbake for fullt igjen. Det er snakk om et lite problem når han akselererer, forklarte Simms.

Les: Japansk 17-åring løp 100 meter på 10,01: – Jeg skal bli enda bedre
Les også: Bolt klarte ikke ny verdensrekord på 150 meter

Agenten sa at Bolt hoper å løpe en konkurranse på Caymanøyene om en ukes tid.

– Det er vel snakk om det man kan kalle en veldig lett strekk. Han tar ingen sjanser på å ta i for fullt i en sprint så tidlig i sesongen, men han går helt greit. Det er ikke snakk om at han halter er noe, la Simms til i et telefonintervju med Reuters.

Bolt skulle ha innledet sesongen på hjemmebane i Kingston mot bronsevinneren fra 200 meteren i London-OL, landsmannen Warren Weir kommende lørdag. Amerikaneren Wallace Spearmon var også påmeldt. Nå kommer 200 meteren i Jamaica Invitational til å bli et oppgjør mellom Weir og Spearmon. (©NTB)