Dortmund holdt unna for Reals sluttspurt

Real Madrid åpnet og avsluttet forrykende på hjemmebane tirsdag, men Dortmund sikret 4-3-seier sammenlagt og nådde sin annen finale i mesterligaen.

25. mai er det trolig duket for et heltysk oppgjør på Wembley. Storklubben Real Madrid ble regelrett smadret av Dortmund-spiss Robert Lewandowski i Tyskland og klarte ikke reise seg tilstrekkelig på eget gress. Enda tøffere får Barcelona det med å snu 0-4 til en sensasjonell seier over Bayern München på Camp Nou onsdag.

Det kom noen tidlige skremmeskudd fra vertene som nok gjorde Dortmund-trener Jürgen Klopp en smule nervøs. Knappe fem minutter var spilt da Gonzalo Higuaín ble spilt alene igjennom, men en beinparade fra Roman Weidenfeller hindret spansk drømmestart.

Før kvarteret var spilt fikk Real Madrid ytterligere to sjanser som bør utnyttes av et lag som ønsker å vinne titler. Først gjorde Cristiano Ronaldo det meste riktig, men ble hindret av Dortmunds solide sisteskanse. Deretter satte Mesut Özil ballen til side for mål fra en posisjon der tyskeren gjerne scorer på en god dag.

Omtrent halve førsteomgangen klarte Ronaldo & co. å opprettholde presset mot de gulkledde gjestene. Deretter fikk Dortmund styre mer og mer, men de store sjansene lot vente på seg til etter sidebyttet.

For fire minutter etter hvilen viste Lewandowski at det ikke var en tilfeldighet at han banket fire baller i Real-buret forrige uke. Pasningen fra Marco Reus var strålende, mens det knallharde skuddet fra polakken gikk i tverrliggeren, ned på streken og ut. (©NTB)