John Arne Riise. (Foto: TV 2)
John Arne Riise. (Foto: TV 2)

John Arne Riise forbannet på manglende kaptein-tillit

– På banen er det bare Brede og jeg som prater. Ingen andre.

London (TV 2 Sporten): En åpenhjertig John Arne Riise (32) reagerer voldsomt på at han ble forbigått av Tarik Elyounoussi som visekaptein for Norge.

I det nye huset i Esher i London har John Arne Riise funnet lykken – sammen med forloveden Louise Angelica.

- Jeg skulle ønske jeg var der jeg er nå for en del år tilbake. Da hadde jeg gjort en del ting annerledes. Louise har kommet inn og vært virkelig gull verdt for meg, sier Fulham-backen.

Men Riise er skuffet over manglende tillit som kaptein for Norge. Da Brede Hangeland gikk av banen mot Ukraina i februar fikk Tarik Elyounoussi kapteinsbindet – selv om Riise har mer enn fem ganger så mange landskamper.

- Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også – både til Nils Johan (Semb, journ.anm.) og fotballpresidenten (Yngve Hallén, journ. anm.), forteller Riise.

Jeg var veldig forbannet. Og det ga jeg uttrykk for også.

- Hva sa de da?

- De fikk ikke sagt så mye - for jeg bare gikk, svarer John Arne Riise, som understreker at uttalelsene ikke er ment som kritikk av valget på Tarik Elyounoussi, en spiller han har stor respekt for.

Se reportasje øverst i artikkelen

- Når du har 110 landskamper og med den rutinen jeg har, burde det nesten vært automatisk at jeg fikk det (kapteinsbindet). Jeg føler at min historie og noen medieting for en del år tilbake, preger for mange av avgjørelsene som blir gjort, påpeker Riise.

Tarik Elyounoussi  etter privatlandskampen i fotball mellom Norge og Ukraina på Estadio Olimpico i Sevilla i Spania februar 2013. Norge tapte 0-2. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Tarik Elyounoussi etter privatlandskampen i fotball mellom Norge og Ukraina på Estadio Olimpico i Sevilla i Spania februar 2013. Norge tapte 0-2. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Etter kampen mot Ukraina fikk Drillo spørsmål om hvorfor det var Elyounoussi som ble kaptein.

– John Arne var egentlig ikke aktuell da han skulle byttes ut. Planen var at han skulle gått ut før, men på grunn av lyskeproblemer hos Vegar (Eggen Hedenstad) byttet vi ut han i stedet, sa landslagssjefen da.

Les også: John Arne Riise: – Min siste kvalik

– Bare Brede og jeg som prater
32-åringen mener for få av den nye generasjonen landslagsspillere tar ansvar på banen.

- På banen er det bare Brede og jeg som prater. Ingen andre. Og det er ikke ment som «disrespect» til Tarik eller noen andre, men det er bare Brede og jeg som prater. Så der og da var jeg jævlig forbannet.

- Vil du ta det opp med Drillo?

På banen er det bare Brede og jeg som prater. Ingen andre.

- Nei. Drillo er trener, og han tar det valget. Det må jeg bare støtte der og da. Etterpå er det lov å si sin mening. Nå får jeg spørsmål om det, og da sier jeg nøyaktig hva jeg mener, sier John Arne Riise.