Godset sørget for ny Molde-nedtur

Ole Gunnar Solskjær har ikke klart å overføre Moldes gullform fra fjoråret til årets sesong. Søndag sørget Strømsgodset for Moldes femte tap for sesongen med 2-1-seier.

Med kun ett poeng på de første fem seriekampene håpet nok Solskjær og hans Molde at det kunne snu da Strømsgodset var gjester søndag. Slik skulle det ikke gå.

For Lars Christopher Vilsvik tok ned en pasning fra Simen Brenne på 17 meter og tredde den inn i hjørnet bak Ole Söderberg etter en halvtime. Strømsgodsets Muhamed Keita fikk en stor mulighet til å øke ledelsen like etterpå, men satte avslutningen langt over mål.

I annen omgang var gjestene fra Drammen fortsatt hakket hvassere enn hjemmelaget, som ikke klarte å skape det helt store offensivt. Sju minutter ut i omgangen kontret Strømsgodset, og en offsideplassert Keita fikk etter noe klabb og babb satt ballen i åpent bur.

Mot slutten av kampen klarte Molde å etablere et visst press på gjestene. Etter 83 minutter dukket Daniel Chima Chukwu opp i boksen og reduserte. Like etterpå avsluttet Jo Inge Berget i tverrliggeren. Likevel ble det bare med de tre scoringene.

Molde har fra før tapt mot Lillestrøm og Sogndal (begge 1-2) på hjemmebane, mens sesongens eneste poeng ble tatt borte mot Odd forrige helg. Den dårlige poengfangsten gjør at Molde på sisteplass har tre poeng opp til Odd og fire til Sogndal og Hønefoss. (©NTB)