Lionel Messi (Foto: VINCENT WEST/Reuters)
Lionel Messi (Foto: VINCENT WEST/Reuters)

Messi med magisk driblescoring mot Athletic

...mens Real Madrid senket byrival Atlético - igjen.

Athletic-Barcelona 2-2:

Atlético Madrid-Real Madrid 1-2:

Lionel Messi har slitt med en skade og kom inn i det 59. minutt mot Athletic Bilbao lørdag. Det ga resultater, men vertene holdt Barcelona til 2-2.

Lionel Messi har de siste ukene slitt med en lårskade og har av den grunn blitt hvilt i «uviktige» kamper for Barcelona. Mot Bayern München i midtuken var argentineren nærmest usynlig, og det kunne tyde på at han trengte mer hvile. Til lørdagens kamp i La Liga ble han satt på benken fra start.

Da Messi likevel ble byttet inn i det 59. minutt lå Barcelona under 0-1, etter at Markel Susaeta hadde sendt vertene i føringen i første omgang.

Argentineren brukte bare minutter på å endre det. Først driblet han flere baskere og satte ballen i mål med et velplassert skudd. Deretter serverte han Alexis Sánchez, som sendte Barcelona i føringen bare ti minutter etter at Messi hadde kommet inn.

Det så ut til at Barcelona kom til å hale seieren i land, men i kampens siste ordinære minutt kom Ander Herrera til skudd inne i Barcelona-boksen og satte ballen utakbart ned i hjørnet bak Victor Valdés.

Barcelona opprettholder uansett sin ledelse i serien, som nå er på tolv poeng ned til erkerival Real Madrid. Madrid-klubben vant 2-1 over Atlético Madrid lørdag kveld.

Ángel di María sikret seieren med sin scoring i det 62. minutt. Dermed fortsetter rekken uten seirer mot Real for Atlético. De røde og hvite har ikke slått naboen siden 1999.

Real-seieren betyr også at Barcelona må vente med å feire La Liga-tittelen. Med andre resultater kunne det skjedd allerede lørdag. (©TV 2 Sporten/NTB)

Angel di Maria (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Angel di Maria (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)