Athletic holdt Barcelona til uavgjort

Lionel Messi har slitt med en skade og kom inn i det 59. minutt mot Athletic Bilbao lørdag. Det ga resultater, men vertene holdt Barcelona til 2-2.

Lionel Messi har de siste ukene slitt med en lårskade og har av den grunn blitt hvilt i «uviktige» kamper for Barcelona. Mot Bayern München i midtuken var argentineren nærmest usynlig, og det kunne tyde på at han trengte mer hvile. Til lørdagens kamp i La Liga ble han satt på benken fra start.

Da Messi likevel ble byttet inn i det 59. minutt lå Barcelona under 0-1, etter at Markel Susaeta hadde sendt vertene i føringen i første omgang.

Argentineren brukte bare minutter på å endre det. Først driblet han flere baskere og satte ballen i mål med et velplassert skudd. Deretter serverte han Alexis Sánchez, som sendte Barcelona i føringen bare ti minutter etter at Messi hadde kommet inn.

Det så ut til at Barcelona kom til å hale seieren i land, men i kampens siste ordinære minutt kom Ander Herrera til skudd inne i Barcelona-boksen og satte ballen utakbart ned i hjørnet bak Victor Valdés.

Sammen med Real Madrids 2-1-seier i «El Derbi» mot Atlético noen timer senere betyr det at Barcelona må vente med å feire seriegullet. Med andre resultater kunne det skjedd allerede lørdag. (©NTB)