Bradley Wright Phillips (left) and Doncaster Rovers' Paul Quinn  (Foto: Sean Dempsey)
Bradley Wright Phillips (left) and Doncaster Rovers' Paul Quinn (Foto: Sean Dempsey)

Röslers Brentford bommet på straffe da de kunne sikret opprykk på overtid: – Alle er langt nede

London-laget må spille kvalifisering for å realisere drømmen om Championship.

Griffin Park (TV 2 Sporten): Forutsetningene foran lørdagens kamp i League One mellom Brentford og Doncaster var klare:

Uwe Röslers lag måtte ta alle tre poengene for å passere motstander Doncaster på tabellen og realisere drømmen om Championship-fotball. Og hjemme på Griffin Park ble det et drama av de helt sjeldne.

– Alle er langt nede
Brentford fikk straffe på overtid og kunne sikret opprykket med scoring. I stedet ble det straffebom fra Marcello Trotta, og da vertenes spillere lå med hodet i gressteppet kontret Doncaster James Coppinger inn 1-0.

– Vi er skuffet. Det er veldig vanskelig å forklare hvordan vi unngikk direkte opprykk. Alle er langt nede. Men vi kan ikke synes synd på oss selv. I morgen starter vi på ny, sier Rösler til TV 2 Sporten.

– Men er et straffespark på overtid er den største muligheten et lag kan få?

– Ja. Spesielt i dag. Vi skapte ikke så mye vi ønsket og spilte ikke så godt offensivt som vi kan. Vi var nervøse, men vi kjempet som løver. Vi presset på, og presset førte til straffespark. Straffesparket kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, sier Rösler.

Dessverre for tyskeren og hans menn gikk det likevel ikke veien. Nå blir det playoff-spill som avgjør om de tar seg til Championship.

– Vi jobbet så hardt for å få to muligheter. Vi klarte ikke å utnytte den første, men vi skal gjøre vårt beste for å utnytte den andre. Laget mitt har karakter, og jeg kjenner laget mitt. Vi har slått tilbake før og vil gjøre det igjen.

Stolpeskudd fra Wright-Phillips
I innledningen var det gjestene som var nærmest, da David Cotterills skudd fra god posisjon suste like utenfor Simon Moores lengste stolpe etter snaue ti minutter.

Kampens første store sjanse kom dog til vertene. Bradley Wright-Phillips var plutselig gjennom, men avslutningen etter snaue kvarteret gikk i stolpen og ut.

Resten av omgangen var preget av pipekonsert mot dommeren - den vanligvis Premier League-dømmende Michael Oliver - som ved flere anledninger overså det som ifølge Brentford-fansen var soleklare forseelser mot hjemmelagets spillere.

På et tidspunkt ble oppgjøret også stoppet da et bluss kastet fra bortetribunen måtte slukkes med en bøtte med sand, men etter er lite opphold kunne det hele fortsette.

Stemningen var nervøs, både på tribunen og på banen, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Dramatiske sluttsekunder
2. omgang inneholdt ikke de store sjansene, og da alle trodde det skulle ebbe ut i 0-0 oppstod situasjonen som for all evighet vil bli det store samtaleemnet på Griffin Park om det ikke blir opprykk denne sesongen.

Etter en klabb-og-babb-situasjon i bortelagets felt ble Röslers lag tildelt straffespark, og Marcello Trotta gikk selvsikker fram for å ekspedere ballen i nettet og Brentford til Championship.

Italieneren klinket til, men ballen gikk i tverrliggeren og ut. Brentford-spillerne var sønderknuste og ble liggende igjen på gressteppet mens Doncaster kontret.

James Coppinger ble spilt gjennom og satte ballen iskaldt i det tomme målet, til øredøvende jubel for bortefansen bak målet til Brentfords keeper.

Dermed vant Doncaster League One, mens Brentford må ut i opprykkskvalifisering der to kamper mot Swindon venter på semifinalestadiet.

Enorm spenning før kamp
Både spenningen og stemningen var stor i gatene utenfor Griffin Park allerede før kampstart, og på hver av de sagnomsuste fire pubene som omkranser arenaen ble det filosofert over hvorvidt deres elskede bier ville klare det denne gangen.

Ikke siden 1992/93-sesongen har de nemlig vært på engelsk fotballs nest øverste nivå.

Rösler har gjort en solid jobb i Vest-London, og bare i sin andre sesong som manager kan han nå altså ta klubben til et nivå de ikke har vært på på 20 år.

I kampprogrammet skrev Rösler om stoltheten over den solide hjemmeprestasjonen gjennom hele sesongen (Brentford er divisjonens beste hjemmelag, red.anm.), og takket supporterne for den strålende støtten gjennom hele sesongen.

– Motstanderne er under press, og vi har skjebnen totalt i våre egne hender. Det er ikke veldig ofte du har en slik mulighet, skrev tyskeren videre i programmet.

Dessverre for Rösler tok de ikke vare på muligheten, og nå må laget hans ut i opprykkskvalifisering for å realisere drømmen om spill i Championsip.