Berg Henning (Foto: Dave Thompson)
Berg Henning (Foto: Dave Thompson)

Berg fikk medhold i retten – får millionerstatning

Blackburn må ut med over 20 millioner kroner etter mandagens tap.

Henning Berg (43) har måttet gå rettens vei for å få krav på alle de drøyt 20 millioner kronene Blackburns eiere skyldte ham etter å ha brutt treårskontrakten med nordmannen etter snaue to måneder i managerstolen.

Berg fikk tidlig støtte fra den engelske managerforeningen, og mandag kom den endelige avklaringen i saken: Berg får alt han har krav på.

Nordmannen får utbetalt 7,6 millioner kroner umiddelbart. Blackburn må i tillegg dekke saksomkostningene på rundt 180.000 kroner. Berg selv var ikke til stede i retten mandag da dommer Mark Pelling leste opp avgjørelsen, melder Telegraph.

«Det er ikke realistisk å kunne argumentere for noen av Blackburns påståtte forsvar i saken», meddelte retten mandag, og forkastet anken fra klubben.

Det var som forventet.

– Det var ikke veldig overraskende. Det var som forventet, men jeg hadde jo selvfølgelig også håpet at man skulle slippe dette her når alt egentlig er klart i kontrakten, sier Berg til TV 2 om dommen.

Han beskriver tiden fra sparkingen til dommen som frustrerende og at han hadde håpet at saken hadde løst seg tidligere.

Berg var ansatt i gamleklubben Blackburn i 57 dager før han måtte forlate stillingen, noe som etter dagens erstatning tilsvarer en dagslønn på svimlende 350.000 kroner – vel 15.000 kroner i timen.

Les også: Henning Berg krever 17,6 millioner av Blackburn

Tidligere i saken har det blitt kjent at klubben mente sportsdirektør Derek Shaw hadde gått utover sin egen myndighet da han skrev under på avtalen som sikret nordmannen 2,25 millioner pund (over 20 millioner kroner) i kompensasjon ved kontraktsbrudd.

Denne summen skal ha vært tre ganger så høy som det klubbens indiske eiere hadde godkjent.

– Ikke noe annet enn en fiasko
Fredag innrømmet Blackburns advokat Neil Berragan i retten at klubben hadde opptrådt inkompetent, og Bergs egen advokat Paul Gilroy var ikke nådig i beskrivelsen av Championship-klubben.

– Dette er ikke noe annet enn en fiasko. Det er ikke godt nok for et offentlig selskap, for en fotballklubb som var en av skaperne av «The Football League» og en klubb som hadde navnet sitt inngravert på FA-cupen flere ganger enn noe annet ved utgangen av det 19. århundrede, sa advokaten fredag.

Les også: Henning Berg lysten på ny manager-jobb i England

PS! Tidligere forrige uke ble det kjent at Blackburn gikk glipp av to millioner pund i bonus etter Manchester Uniteds seriegull, ettersom eks-Rover Phil Jones ikke hadde spilt nok kamper for mesterne til at klausulen i hans kontrakt om at Ewood Park-klubben hadde krav på penger ble opprettholdt.