silje Richard Kjersti og Eiar
silje Richard Kjersti og Eiar

– Det ville vært flaut å tape

Kjersti Bergesen var glad hun og oppussingskollega Einar Nillson dro i land seieren i «Grottenveiens» stresstest.

I siste program av «Grottenveien 1, Rom for rom» var det Kjersti Bergesen og Einar Nillson fra TV-programmet «Tid for hjem» som stilte opp på Silje Stangs stresstest.

Testen, som består av å bygge en kommode fra IKEA på fortest mulig tid, har pågått over åtte program med deltakere som i utgangspunktet er konkurrenter eller står for forskjellige ting.

Kastet seg inn i konkurransen

Selv om det vanligvis er ett lag som setter opp kommoden, bestemte Silje Stang og byggmester Richard Egede-Nissen seg for å bli med i konkurransen, og sette opp en egen kommode samtidig som Bergesen og Nillson. Det gjorde fallhøyden større for «Tid for hjem»-kollegene.

– Det ville vært veldig flaut å tape, vi måtte jo forsvare vår ære, sier Kjersti Bergersen til TV2.no.

At hun og Einar stakk av med seieren i hele konkkuransen var en ekstra godt.

– Det var en aldeles perfekt følelse å vinne over dem. Men vi ga skikkelig jernet, vi måtte ta en dusj etterpå, for vi var helt utkjørt, sier Bergersen.

Prøvde å psyke ut byggmesteren

Einar Nillson gjorde flere forsøk på å psyke ut byggmester Richard Egede-Nissen mens konkurransen pågikk.

– Du, det er telefon til deg. Kan Richard komme til resepsjonen på IKEA? sier Einar for å terge Richard, mens sistnevnte jobber stille og konsentrert.

Om det var utpsykingen som virket eller om Bergersen og Nillson rett og slett var mer vant til å sette opp møbler sammen etter flere år med «Tid for hjem», er vanskelig å si, men de klarte altså å toppe lista over hvem som satte sammen kommoden på kortest mulig tid.

– Vi har jo skrudd mye sammen fra IKEA før, så vi forstår jo hvordan ting henger sammen og hva poenget med alle de små delene er, så det letter nok jobben. Hvis ikke jeg hadde gjort feil så hadde det selvsagt fortere, sier Bergersen.

Hvilke tider «Tid for hjem»-kollegene og «Grottenveiens» Silje og Richard fikk, ser du i listen nederst.

Gis bort

Alle kommodene gis nå bort. Er du interessert i en av dem, klikk her!

Under kan du se alle kommodene som er satt sammen.

kommode-1-forfra
kommode-1-forfra
Det er ikke ofte du ser to politikere med så forskjellige standpunkter i politikken, som Bjørnar Moxnes, leder i Rødt og FrPs Solveig Horne, samarbeide om noe så konkret som å sette opp en kommode på kortest mulig tid. Men det har de altså gjort her. – Jeg samarbeider jo daglig i bystyret med Carl I. Hagen, og han er jo en av landets største kranglefanter, og vi jobber godt sammen. Så å samarbeide med Solveig var en sann fryd! Det var overhode ikke noe problem. Vi utfylte hverandre godt, for hun var litt stresset og jeg var det omvendte, og til sammen fikk vi en god arbeidsdeling, sier Moxnes.

– Jeg samarbeider jo daglig i bystyret med Carl I. Hagen, og han er jo en av landets største kranglefanter, og vi jobber godt sammen. Så å samarbeide med Solveig var en sann fryd! Det var overhode ikke noe problem. Vi utfylte hverandre godt, for hun var litt stresset og jeg var det omvendte, og til sammen fikk vi en god arbeidsdeling, sier Moxnes.

Programlederne Stål Talsnes (TV2) og Phung Hang (NRK) satte opp og dekorerte kommoden (t.h.) sammen. Phung sto for det meste av dekoreringen med blant annet små ugler i gull på toppen. Byggingen gikk fint, selv om de brukte nesten en time mer enn ekspertene gjør på IKEA. – Det skulle bare mangle at vi brukte lengre tid enn ekspertene. Men det er vel bare å øve, så går det vel raskere. Og så må man ha en drill som virker, skikkelige arbeidsklær og en god plan, sier Stål til tv2.no.

– Det skulle bare mangle at vi brukte lengre tid enn ekspertene. Men det er vel bare å øve, så går det vel raskere. Og så må man ha en drill som virker, skikkelige arbeidsklær og en god plan, sier Stål til tv2.no.

kommode-stål-og-phung
kommode-stål-og-phung
radiokommode kommode grottenveien 1
radiokommode kommode grottenveien 1
Bjørn Faarlund (P4) og Geir Schau (Radio Norge) klarte kommodebyggingen (t.v.) greit nok, men når de skulle dekorere den møtte de på vanskeligheter. – Der var nok de feminine sidene godt gjemt. Vi var dårlige på det. Derfor valgte vi et minimalistisk uttrykk på den. Men det ble selvfølgelig kjempefin, sier Schau om kommoden. – Det ble litt flammer og morgenfugler, det var jo et tema. At vi brenner for det vi gjør og at vi er tidlig oppe.

– Der var nok de feminine sidene godt gjemt. Vi var dårlige på det. Derfor valgte vi et minimalistisk uttrykk på den. Men det ble selvfølgelig kjempefin, sier Schau om kommoden.

– Det ble litt flammer og morgenfugler, det var jo et tema. At vi brenner for det vi gjør og at vi er tidlig oppe.

Yousef Assadiq (Muslim) og Elisabeth Løland (Kristen) klarte å sette sammen kommoden på raskest tid så langt. At den kun ble malt rød, var på grunn av dålig tid. – Vi bestemte oss for at vi skulle ha knæsje farger til et barnerom og så hadde vi store planer, men så gikk tiden så fort. Da ble den helt rødt, med andre farger på beina. Den ble veldig knæsk da, mener Yousef.

– Vi bestemte oss for at vi skulle ha knæsje farger til et barnerom og så hadde vi store planer, men så gikk tiden så fort. Da ble den helt rødt, med andre farger på beina. Den ble veldig knæsk da, mener Yousef.

Kommode-religionssamarbeid
Kommode-religionssamarbeid
kommode-tore-torell
kommode-tore-torell
Da komiker Christer Torjussen og tryllekunstner Tore Torell skulle samarbeide om å sette sammen kommoden, bannet Torjussen seg igjennom oppgaven. – Nei men satan. For svarte da. Det måtte jo skje før eller siden. Det er noe som har gått i veggen før jeg har fått satt det sammen altså, sier Torjussen forbannet til kommoden som ikke vil samarbeide med ham.

– Nei men satan. For svarte da. Det måtte jo skje før eller siden. Det er noe som har gått i veggen før jeg har fått satt det sammen altså, sier Torjussen forbannet til kommoden som ikke vil samarbeide med ham.

Håndballspillerne Anne Kjersti Suvdal (Nordstrand IF) og Elisabeth Ellefsen (Bækkelaget) lagde denne blå kommoden med hvite håndtak. De klarte å samarbeide til tross for at de til vanlig er bitre konkurrenter på banen.
komode-håndballjenter
komode-håndballjenter
_MG_0428
_MG_0428
William Kristoffersen fra dansbandet Ole Ivars og Ida Dorthea Horpestad fra punkbandet Blomst satt sammen og dekorerte denne kommoden.
Bjørn Sem, norgesmester i wrestling og Anders Grizzly Fægri, sumobryter og eks-wrestler dekorerte denne kommoden. Litt spesiell dekorering kan man trygt si, med neonfarget påskrift «Tid for deng!» og med flere wrestlingbilder klistret på toppen og siden.
Tid for deng-kommode (Foto: TV 2)
Tid for deng-kommode (Foto: TV 2)
Silje-og-Richard-med-kommod
Silje-og-Richard-med-kommod
Programleder Silje Stang og byggmester Richard Egede-Nissen fra «Grottenveien 1» samarbeidet om å sette sammen denne kommoden. Med lilla bein og topp, og sort front med turkise- og gull-knapper, skiller den seg ut i megden av kommoder.
Kjersti Bergesen og Einar Nillson fra TV 2-programmet «Tid for Hjem» dro i siste program i land seieren med å være de raskeste til å sette opp en kommode i Siljes stress-test. Dekorasjonen var også av det avanserte slaget.
Kjersti-og-Einar-med-kommod
Kjersti-og-Einar-med-kommod

RESULTATER AV STRESSTESTEN:

Kjersti Bergesen og Einar Nilsson. Tid: 53:50

Silje Stang og Richard Egede-Nissen. Tid: 59:52

Yousef Assidiq (Islam) og Elisabeth Løland (Kristendom). Tid: 1:19:50

Bjørnar Moxnes (Rødt) og Solveig Horne (FrP). Tid: 1:21:13

Bjørn Faarlund (P4) og Geir Schau (Radio Norge). Tid 1:22:56

Stål Talsnes (TV 2) og Phung Hang (NRK). Tid: 1:28:03

Anne Kjersti Suvdal (Nordstrand IF) og Elisabeth Ellefsen (Bækkelaget). Tid: 1:33:46

Wrestlerne. Tid: 1:36:42

William Kristoffersen (Fra Ole Ivars) og Ida Dorthea Horpestad (Fra bandet Blomst). Tid: 1:52:07

Christer Torjussen (komiker) og Tore Torell (tryllekunstner). Tid: 1:58:00