kathrine
kathrine

Kathrine Sørland om den farlige TV-slankingen

– Kroppen min var stygg.

– Kroppen min var stygg og skranglete, jeg hang liksom ikke helt med.

Slik beskriver Kathrine Sørland utseende sitt etter å ha rast ned i vekt.

Det var i forbindelse med TLC-programmet «Size Zero» at Kathrine satte i gang med det tøffe eksperimentet. Den allerede slanke modellen og programlederen skulle ned til den amerikanske «size zero» i løpet av tre uker. Størrelsen tilsvarer den norske barnestørrelsen 12 år.

Les også: Kathrine Sørland: – Stakkars mannen min.

Se reportasjen øverst!

Helseskadelig

I programmet blir Kathrine fulgt av et team bestående av en lege, en personlig trener og en psykolog. Ifølge legen Kathrine møter er prosjektet hun begir seg ut på svært farlig, og kan blant annet føre til søvnmangel, depresjon og i verste fall hjertestans.

Programmet har fått krass kritikk fra slankeeksperter, som hevder at det gir unge jenter en oppskrift på spiseforstyrrelser.

– Jeg kan til dels forstå kritikken, absolutt. Nettopp fordi vi tar opp et veldig viktig og kontroversielt tema for veldig mange. Et alvorlig tema, sier Kathrine til «God kveld Norge».

Vil hjelpe unge jenter

Hun mener likevel at programmet ikke er farlig, men heller vil fungere som skremselspropaganda.

– Jeg har personlig vært gjennom en periode i min ungdom der jeg har slanket meg. Jeg klarte heldigvis å stoppe i tide. Jeg er veldig glad for at jeg stoppet, for jeg tror nok det kunne blitt verre, innrømmer hun.

Hun er sikker på at hun ikke er alene om dette.

– Jeg tror veldig mange unge jenter i dag går gjennom mye av det samme, og veldig mange av de igjen klarer ikke å stoppe i tide. Og det er da det blir problemer av det.

Les også: Kathrine Sørland gikk glipp av mannens store dag.

Vil skape debatt og refleksjon

– Jeg selv tenkte at jeg bare skulle slanke meg, men innerst inne så er det jo begynnelsen på et eller annet slags spiseproblem. Så jeg håper veldig mange unge jenter vil se på dette programmet, og tenke seg om en gang ekstra før de begynner å slanke seg.

Hun merket selv at hun til tross for at hun ikke ville gå ned i vekt, ble glad da midjen hennes ble smalere.

– Jeg syns jo at det var litt stas at midjen ble mindre og det er jo et tydelig tegn på at det er ikke mye som skal til før noe der ute tar over kontrollen. Det kommer også veldig tydelig fram i programmet.