rvp (Foto: PAUL ELLIS, © aa/VL/sbe)
rvp (Foto: PAUL ELLIS, © aa/VL/sbe)

Arsenal står æresvakt for mesterne

Arsene Wenger bekrefter at Arsenal kommer til å applaudere Manchester United inn på banen på søndag.

Det er blitt en tradisjon i Premier League at mesterlaget blir klappet inn på banen av motstanderne i sin første kamp etter at de har sikret seg ligatittelen.

Men det har vært mye frem og tilbake om Arsenal ville bryte denne når Manchester United gjester Emirates på søndag.

Fansens store harme overfor Robin van Persie har gjort at mange mente det ville være smart å droppe æresvakten av sikkerhetshensyn.

Les også: Van Persie-hat trick sikret ligatittelen: – En fantastisk følelse, et fantastisk lag og fantastiske spillere
Les også: Offsideplassert van Persie sikret Manchester United-poeng: – Det går for fort for assistentdommerne

Wenger ber om at van Persie blir respektert
Men på fredagens pressekonferanse bekreftet manager Arsene Wenger at Arsenal-spillerne vil stå oppstilt og klappe Manchester United inn på banen.

– Jeg ønsker at tradisjonene i engelsk fotball blir respektert, sa han ifølge Sky Sports.

Franskmannen ønsker også at van Persie blir godt mottatt.

– Vi respekterer Robin van Persie som en hvilken som helst annen spiller som har forlatt klubben og kommer tilbake. Jeg ønsker at spilleren blir respektert, sa Wenger.

Fansen lover tøff mottakelse
Men det spørs om fansen er enig med manageren.

– Vi er nødt til å stå æresvakt. Vi vil ikke fremstå som om vi er smålig. Men når det er sagt, så er sannheten at han vil få en tøff mottakelse. Han har støtt fra seg supporterne, sier leder for Arsenal Independent Supporter Association Lois Langton til Daily Mail.

Det blir blant annet spekulert i om Arsenal-supporterne vil ta en «Poznan», som betyr at de vender van Persie ryggen når han kommer på banen.

– Fotball er et spill med lidenskap og følelser, og det er en stor del av supporterne som har sterke følelser rundt det som skjedde da Robin van Persie dro. Vi hadde ham her i syv år hvor han var skadet, så hadde han en skadefri og god sesong, og etter den bestemte han seg for å dra. Pressemeldingen han kom med da han dro, hvor jeg tror han ville vise at han identifiserte seg med supporterne, viste egentlig hvor langt unna han sto supporterne. Han tok fullstendig feil. Han satte ikke pris på hva supporterne følte for ham og for klubben. Han distanserte seg fra supporterne med måten han presset frem overgangen. Det får fortsatt frem sterke følelser blant Arsenal-fansen, og det er det som vil fremprovosere den mottakelsen han får når han kommer hit på søndag, sier Langton ifølge The Independent.

Morgan blir kvalm
CNN-stjernen Piers Morgan er en av klubbens mest profilerte supportere. Han la ikke skjul på hva han mente om saken.

«Å stå æresvakt for den største forræderen i Arsenals historie. på vår egen bane. Jeg tror jeg blir kvalm», skrev han på Twitter.

Flere Arsenal-spillere skal også ha vært negativ til å stå æresvakt, men respekterer klubbens ønske.