Hopp-Anders får en tøff forsommer

Anders Jacobsen grugleder seg til operasjonen rett etter 17. mai. To uker med beinet til værs er ikke noe for ham.

Fredag ble elitelaget i hopp presentert. Der var Jacobsen med. – Jeg skal opereres uka etter 17. mai. Jeg regner med å være veldig sulten og motivert i oktober og november. Det jeg ser for meg er å være sterkere og bedre forberedt enn noen gang til denne sesongen, men det blir utfordrende rett etter inngrepet. Da må jeg være helt i ro med beinet høyt i to uker. Det er jeg ikke så god til, sa han til NTB.

– Men det er noe positivt med å være skadd også. Det gir meg mulighet til å være mye hjemme. Det tøffeste med dette blir oppkjøringen etter at beinet har grodd og er klart for trening, sier småbarnsfaren.

Han ødela korsbåndet da han falt stygt i Planica i mars, og Ringkollen-hopperen skal opereres i mai. Han kan ikke hoppe på ski igjen før til høsten. Likevel har han fått plass på verdenscuplaget av Stöckl.

Bjørn Einar Romøren er vraket fra verdenscuplaget i hopp i OL-sesongen 2013/14. Bæringen ble operert i ryggen i fjor høst og stilte ikke i noen renn sist sesong.

– Romøren var skadd tidlig forrige sesong. Han er ute av laget nå, men er motivert for satsing. Han er for tiden under opptrening, sa landslagstrener Alexander Stöckl da han presenterte laget fredag. (©NTB)