Kittelsen
Kittelsen

Agnes Kittelsen får hard kritikk for gamblingreklame

– Ødelegger omdømmet sitt, sier eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespiller Agnes Kittelsen er en av våre mest respekterte skuespillere, med store roller i filmer som «Max Manus» og «Kon-Tiki». Hun er kjent fra TV 2-serien «Dag» og «Halvbroren» på NRK.

Uansett hvordan du vrir og vender på det – gambling er ikke bra. Det er noe du skal gjøre lite av og det er noe du skal ha kontroll over.

– Hun gjør seg selv litt mer trashy

Nå kan «God kveld Norge» avsløre at Kittelsen blir frontfigur i en ny reklamekampanje for et gamblingnettsted. Og reaksjonene lar ikke vente på seg.

– Agnes Kittelsen er kjent for veldig store, solide, skikkelige ting, som «Kon-Tiki» og «Max Manus»-filmene. Det er et langt sprang derfra til denne internasjonale gamblingsiden med bingo og kasino og poker. Jeg håper virkelig at Agnes Kittelsen brenner for nettgambling, for da er det litt mening i å ødelegge omdømmet sitt, sier Elin Ørjasæter, førstelektor ved Markedshøyskolen.

Ørjasæter
Ørjasæter

Ørjasæter er overrasket over valget til skuespilleren om å fronte et produkt som er såpass kontroversielt som gambling.

– Hun gjør seg selv litt mer trashy enn hun hadde trengt ved å assosiere seg så sterkt med et slikt produkt. Uansett hvordan du vrir og vender på det – gambling er ikke bra. Det er noe du skal gjøre lite av og det er noe du skal ha kontroll over.

Kittelsen: – Ingen kommentar

Selv vil ikke Agnes Kittelsen eller hennes agent kommentere denne saken, men i et videointervju fra spillselskapet forsvarer skuespilleren gamblingjobben slik:

– Jeg kjente regissøren Andrea fra før. Jeg jobbet med henne på to tidligere filmer, «Max Manus» og «Kon-Tiki». Så når jeg så ideen til alle disse flinke menneskene med Andrea i spissen for maria.com, så tenkte jeg at det er noe jeg har lyst til å være med på.

HArtmann
HArtmann

– Dårlige rådgivere

Kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Hartmann i Siste Skrik kjøper mener Kittelsen svekker sin egen merkevare.

– Jeg blir litt skuffet og forbauset over at hun er villig til å la seg fronte for et sånt type produkt. Jeg får ikke det til å stemme med den profilen og den seriøsiteten og tyngden hun har opparbeidet seg gjennom alle storfilmene og alle de gode rollene hun har hatt, sier Hartmann, og legger til:

– Jeg håper og tror at hun har hatt for dårlige rådgivere her og ikke reflektert nok over at dette er produkter som man bør vurdere om er villig til å fronte så sterkt som hun nå gjør. Jeg tror at Agnes Kittelsen på sikt kommer til å angre på at hun stilte opp på dette.