Chelsea tok første stikk

Et billig straffespark tre minutter før full tid gjorde at Basel kunne ha «ranet» til seg et 1-1-resultat mot Chelsea i den første semifinalekampen i europaligaen torsdag, men på overtid dukket David Luiz opp og ordnet 2-1-seier til engelskmennene.

Basel har vært i svært god form siden Murat Yakin overtok som manager sist oktober. Siden starten på desember er det bare blitt ett tap, og de har blant annet slått Manchester United og Bayern München på eget gress.

Men Chelsea fikk de seiersvante sveitserne aldri taket på hjemme på St. Jacob-Park. Det så lenge ut til at Chelsea ville vinne komfortabelt, men straffesparket snudde opp ned på det meste. Petr Cech kastet seg til venstre, og Frank Schär satte ballen midt i mål til 1-1 i det 87. minutt. Da luktet det uavgjort i Sveits, og det ville ikke ha vært fortjent.

– Jeg er godt fornøyd med laget. Alle jobbet hardt, men vi ble veldig overrasket (over straffesparket). Det var en veldig merkelig avgjørelse, sa Chelseas manager Rafa Benitez til ITV.

Det som lenge så ut til å være seiersmålet kom allerede etter 12 minutter. Frank Lampard slo en corner, og Victor Moses var sistemann på ballen før den passerte målstreken. Markeringen i Basel-forsvaret var ikke patent.

Moses har scoret i fem turneringer for Chelsea denne sesongen. (©NTB)