Solberg håper på seierspallen

Petter Solberg (38) er revansjlysten foran helgens EM-runde i rallycross i Portugal. Nordmannen kjører for en plass blant de tre beste.

Tekniske problemer med bilen ødela for en topplassering under EM-åpningen i England i påsken, og Solberg måtte nøye seg med en tiendeplass.

Siden har østfoldingens team jobbet knallhardt for å fikse bilen. Kun noen få komponenter fikk bli med videre, og bilen er nesten ikke til å kjenne igjen foran EM-runden i portugisiske Montalegre.

– Hele bilen er blitt gjort om siden sist. Vi hadde mange problemer på Lydden Hill, og etter det er alt av drivverk byttet ut og det meste annet endret. Om alt fungerer som vi håper det skal i Portugal, er målet finaleplass og i beste fall en plass blant de tre beste, sier Petter Solberg.

– Som vanlig har vi jobbet «nonstop» siden vi kom tilbake fra England for å prøve å fikse alle problemene som oppsto på Lydden Hill. For å være helt ærlig: det var et mirakel at vi i det hele tatt greide å stille klar en bil til den første runden. Den jobben er min vanskeligste noensinne. Fortsatt gjenstår en god del, men hva som skjer framover, avhenger av opplevelsen vi får i Portugal, forteller 38-åringen.

Petter Solberg skiftet fra rally til rallycross foran årets sesong. Han ble verdensmester i rally i 2003. (©NTB)