reina suarez (Foto: Adam Davy)
reina suarez (Foto: Adam Davy)
Premier League

Pepe Reina om Suárez-dommen: – Absurd, urettferdig og hyklersk

Men Liverpool-spissen behandles annerledes fordi han er fra Uruguay.

Luis Suárez ble onsdag tildelt ti kampers karantene av FA etter at han bet Branislav Ivanovic under kampen mot Chelsea søndag.

Nå tas uruguayaneren, som fortsatt kan anke sju av de ti kampene han fikk i karantene, i forsvar av Liverpool-keeper Pepe Reina.

– Jeg anser meg selv som en venn av Luis. Folk i England behandler ham annerledes fordi han er fra Uruguay. Fordi han har vært involvert i en slik episode tidligere. Han vet godt at det han gjorde var galt, men jeg mener ti kampers karantene er absurd, ut over alle proporsjoner og urettferdig. Det virker som om de som tar beslutningene er ute etter Luis, sier han til radiostasjonen Cadena Cope, ifølge The Guardian.

Les også: Luis Suárez suspendert i ti kamper etter biteepisoden
Les også: Her er «bøllene» som ble straffet hardere enn Suarez

– Jeg kjenner Luis og vet han er helt motsatt utenfor. Han er en fantastisk person og en flott lagkamerat. Måten han spiller på er aggressiv og han har et sterkt konkurranseinstinkt. Han er litt som en gatespiller, og noen ganger får han problemer på grunn av måten han spiller på, fortsetter Reina.

– Hykleri
Han hevder det er noe hyklersk over måten Suárez er blitt behandlet på - at engelskmenn dømmer etter en annen standard.

– Det er mye hykleri. Noen spillere behandles annerledes enn andre. I rasismesakene fikk John Terry fire kampers karantene, mens Luis fikk åtte kamper, påpeker spanjolen.

– Jeg rettferdiggjør ikke det han gjorde, men straffen er urimelig. Han vet det han gjorde var galt og han vet han gjorde en feil, men behandlingen er totalt ut av alle proporsjoner, sier 30-åringen.

Les også: Suárez-bitingen latterliggjøres på nettet
Les også: Tyson om Suarez-bitingen: – Det er slikt som skjer

– God nok for ethvert lag i verden
På spørsmål for om den siste tids hendelser kan resultere i at Suárez forlater Liverpool svarer Reina kryptisk.

– Akkurat nå er han Liverpool-spiller. Han har en tøff tid og det har også familien hans. Han er unektelig god nok til å spille på ethvert lag i verden.