Lewandowski (Foto: SCANPIX)
Lewandowski (Foto: SCANPIX)

Se og nyt Lewandowskis firemålsfest mot Real Madrid

– Vi visste alt om Lewandowski. Likevel lot vi han score, sukker José Mourinho.

Dortmund-Real Madrid 4-1:

Dortmund valset over Real Madrid og vant 4-1 i onsdagens Mesterliga-semifinale.

Dermed har de - i likhet med Bayern München - sikret seg et godt utgangspunkt for finaleplass på Wembley neste måned.

Se alle scoringene og høydepunktene i videovinduet øverst (med tillatelse fra Viasat 4)!

– Viktigst å komme til finalen
Robert Lewandowski ble kampens store spiller med sine fire scoringer. Det er kun andre gang i historien at en spiller har nettet like mange i en Mesterliga-kamp.

Polakken var ydmyk etter kampen.

– Jeg er glad for å score fire mål. Men det viktigste er at vi kommer oss til finalen. Vi er veldig fornøyde med kampen, sier han til UEFA.

Les også:Hvem er Mesterligaens beste midtbanespiller?
Les også: Dette er Mesterligaens beste keeper og forsvarsspiller

Real Madrid-trener José Mourinho kunne ikke gjøre annet enn å bøye seg i støvet for både Lewandowski og Dortmund.

– Vi visste alt om Lewandowski. Vi visste hvordan han beveger seg og hvordan han angriper. Men likevel lot vi han få muligheten til å score i situasjoner vi vet han kan score i. At han klarer å score fire er skuffende. Det er ikke godt nok, sier han til UEFA.

– Det beste laget vant. Dortmund var bedre enn oss både individuelt og kollektivt. De vant helt fortjent, sier Mourinho.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

– Dumt dette bare var første kamp
Dortmund-trener Jürgen Klopp var langt mer fornøyd. Forståelig nok.

– Jeg vil ikke sammenlikne med tidligere øyeblikk, men dette var stort. Det er utrolig hva mitt lag gjorde i dag. På et punkt i kampen forsøkte jeg bare å nyte det. Jeg tror det var etter det fjerde målet, sier han til Viasat 4.

– Vi var veldig gode de første 25 minuttene, men så slapp vi oss ned nok til at de kom tilbake. Nå vet vi at vi må jobbe hardt i Madrid og gjøre vårt beste, påpeker han.

Og legger til:

– Det som er dumt er at dette dessverre bare var den første kampen. Vi må spille mot Real Madrid igjen. Det blir ingen lett kamp.

Reals Sergio Ramos innrømmer at det blir tøft å kapre finaleplass nå.

– Det blir veldig vanskelig i returoppgjøret. Men vi må holde fokus og forsøke å svare, sier han til UEFA.

– Da trekningen for semifinalene ble gjort var det mange som trodde det ville bli enkelt for oss. Men vi snakker om et tysk lag her. De er veldig gode, påpeker Ramos.

Les også: – La Liga og Premier League er på vei ned
Les også: TV 2-ekspertenes Barcelona-analyse: – De må fornye seg

Tidlig scoring
Tyskerne gikk hardt ut og fikk uttelling allerede i det åttende minutt. Mario Götze la inn fra venstresiden og Lewandowski ekspederte ballen sikkert i mål.

Spillet roet seg litt ned etter den tidlige scoringen, før Cristiano Ronaldo satte inn utligningen like før pause. Gonzalo Higuain utnyttet en sleivete feilpasning fra Mats Hummels og sendte ballen videre til Ronaldo. Portugiseren fikk en enkel jobb og bredsidet inn utligningen.

Bare sekunder før utligningen ropte for øvrig Dortmund-spillerne på straffespark. Reus gikk i bakken etter en duell med Raphaël Varane, men dommeren valgte å la fløyta hvile.

Vertene kunne likevel trøste seg med en skikkelig scoringsfest i 2. omgang. Fem minutter inn i omgangen var det nok en gang Lewandowski som var på plass og iskaldt - alene med Diego López - satte inn 2-1.

Bare fem minutter etterpå var den polske stjernen på plass igjen. Lewandowski fikk ballen inne i boksen, dro den med seg og fintet Real-forsvaret ned i bakken. Avslutningen satt rett opp i nettaket og sørget for hat trick og 3-1-ledelse.

Samme Lewandowski var mer sulten på scoringer i det 67. minutt: Spissen gikk frem på straffespark og dundret inn 4-1. Straffen ble tildelt etter at Xabi Alonso dyttet Reus ned i bakken.

Returoppgjøret spilles i Madrid neste uke.

Robert Lewandowski (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Robert Lewandowski (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)