FEIRET: Steven Gerrard har feiret mange mål som Liverpool spiller. ( © NTB/Scanpix)
FEIRET: Steven Gerrard har feiret mange mål som Liverpool spiller. ( © NTB/Scanpix)

Steven Gerrard får testimonialkamp

Liverpool vil hedre kapteinen i kamp mot Olympiakos i august.

Det opplyser Liverpool i en pressemelding tirsdag.

Alle inntektene skal, som er blitt normen i testimonialkamper, gå til inntekt for et veldedig formål etter spillerens eget ønske.

Den engelske landslagsspilleren opprettet i 2011 Steven Gerrard Foundation, en organisasjon som jobber med vanskeligstilte barn og unge personer med ekstra behov, og det er vel derfor ikke uventet at Gerrard har valgt ut det som sitt formål.

Har historie mot motstanderen
Pengene Olympiakos får for å stille opp har den greske storklubben lovet å gi til lokale veldedige formål i Hellas.

Motstanderen er ikke helt tilfedlig.

Steven Gerrard har gode minner fra Mesterliga-oppgjøret mot den samme klubben i 2004, da et vakkert sent mål fra midtbanespilleren bidro til å føre laget videre i turnerningen - en turnering de senere vant.

– Jeg er henrykt over å bli hedret av Liverpool med en testimonialkamp og ekstra glad for at Olympiakos har akseptert min invitasjon til å spille kampen, sier Gerrard.

Liverpool-manager Rafa Benitez jubler for mesterligaseier i 2005 sammen med kaptein Steven Gerrard. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)
Liverpool-manager Rafa Benitez jubler for mesterligaseier i 2005 sammen med kaptein Steven Gerrard. (Foto: Rebecca Naden/Pa Photos)

Testimonialkampen inngår i en rekke hendelser som skal markere Steven Gerrards (32) testimonialår.

– Kampen blir arrangert for å feire Gerrards glitrende Liverpool-karriere, og også for å anerkjenne hans engasjement og lojalitet, skriver Liverpool i pressemeldingen.

Les også: Annenhver Liverpool-drakt har «Gerrard» på ryggen

Lang Liverpool-karriere
32-åringen har vært i Liverpool siden han var sju år gammel, og har spilt for A-laget siden han gjorde sin debut i 1998.

Den fikk han mot Blackburn etter å ha blitt byttet inn for Vegard Heggem i kampens siste minutt.

Han har spilt 628 kamper og scoret 159 mål for Liverpool siden den gang.

Selv om han nå får en kamp i sin ære er det ikke snakk om at midtbanespilleren skal legge opp, og det er bra for Liverpool ifølge de fleste fotballeksperter.

– Han er en talisman for klubben. Selv om han har måtte tilpasse spillestilen sin så er han fortsatt kvalitet, og vil være det i 2-3 år til, sa tidligere toppspiller Peter Beagrie i Preier League-studio etter at den spillende legenden avgjorde bortekampen mot Aston Villa 31.mars.

Les også: Ekspertene om Steven Gerrard: – Han bevarer Liverpools identitet