rune_p
rune_p

– Jeg har hatt bedre dager som dommersjef

Dommersjef Rune Pedersen skulle gjerne vært de mange dommerfeilene i Tippeligaen foruten.

Se hele debatten i Sportsdb18 kl. 18.00 og 21.35 på TV 2 Sport, eller på TV 2 Sumo fra kl. 18.00.

– Jeg har hatt bedre mandager og tirsdager som dommersjef enn dette her. Det har vært en del episoder vi skulle vært foruten, det er det ingen tvil om. Det har vært både straffesparksituasjoner og offsidesituasjoner vi ikke er helt fornøyd med. Vi må ta lærdom og justere, sier dommersjef i NFF, Rune Pedersen i kveldens Sportsdb18 på TV 2 Sport.

– For mange feil
Han snakker først og fremst om Kjetil Sælens mange feilavgjørelser i oppgjøret mellom FK Haugesund og Rosenborg søndag. Men han snakker også om feilannullerte mål fra tidligere runder. Både Branns mål mot Lillestrøm på Åråsen – og Bodø/Glimts scoring mot Sandefjord i første runde av Adeccoligaen.

– Ja, det er for mange feil. Men i Sælens tilfelle synes jeg han opptrer forbilledlig i etterkant ved å erkjenne sine feil. Det er slik det må være, sier Pedersen.

– Skremmende
TV2s Davy Wathne mener dommervåren gir grunn til bekymring.

– Selv om vi har noen av verdens beste dommere, har denne våren vært skremmende. Det er uforklarlig og ubegripelig for meg at assistentdommerne ikke kan offsidereglene. At dommerne ser noe som ikke har funnet sted er også ubegripelig. Når en begynner å dikte, fabulere eller hallusinere, da er vi på ville veier, sier Wathne.

Se hele debatten i Sportsdb18 kl. 18.00 og 21.35 på TV 2 Sport, eller på TV 2 Sumo fra kl. 18.00.