Johansen
Johansen

Roy Johansen: – Må vurdere om vi skal kalle oss en vinteridrettsnasjon

Landslagstreneren er oppgitt over manglende is i Norge.

Det norske hockeylandslaget reiser i dag til Slovakia for å finpusse formen før hockey-VM i Sverige neste uke. Det begrunner landslagstrener Roy Johansen slik:

– For det første er det is i Slovakia, i motsetning til i Oslo. I tillegg er det varmt og godt der. Det er fine forhold på alle mulige måter. Vi får god motstand og det er veldig bra treningsfasiliteter, sier Johansen.

– Minner om uvitenhet
I Slovakia skal Norge spille treningskamper mot Hviterussland og Slovakia.

Det blir en fin pekepinn for Johansens disipler. Oppkjøringsseirene mot Russland og Finland har spent forventningsbuen til bristepunktet, men TV 2s hockeyeksperter demper forventningene.

– Det er fortsatt slik at det er en stor prestasjon for Norge å ta seg til kvartfinalen. Det er der vi er. Og det er fortsatt så små marginer at man kan like gjerne bli nummer fem i gruppen og ryke ut. Jeg mener det minner litt om uvitenhet å snakke om semifinale, sier Bjørn Erevik.

Les også: Patrick Thoresen senket verdensmester Russland
Les også: Sensasjonell norsk seier over Finland

For det er fortsatt slik at Norge er en liten hockeynasjon i den store sammenhengen. Det er ismangelen er synlig bevis på.

– Vi må vurdere om vi skal kalle oss en vinteridrettsnasjon når vi ikke har is i april måned. Det er betenkelig, sier Johansen.

Forbereder seg på VM uten Zucca
Selv om treningskampene har vært positive, er ikke alt på stell en drøy uke før det braker løs i Sverige. Färjestad-spilleren Marius Holtet sliter med en båndskade i ankelen, noe som bekymrer Johansen.

– Vi håper i det lengste at han skal bli klar til kampen 4. mai, sier Johansen.

Han regner ikke med å få benytte Zuccarello Aasen før tidligst mot slutten av mesterskapet. NHL-proffens New York Rangers er nemlig på god vei mot sluttspillet.

– De må tape to av de tre neste kampene og Winnipeg må vinne resten. Det er en liten mulighet, men vi ser at den svinner hen. Vi forbereder oss på et VM uten Zuccarello, sier Thoresen.