Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør Korea.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Amanda Kurtovic måtte ut med skade i kampen mot Spania. Den unge håndballspilleren håper å være klar til semifinalen mot Sør Korea. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Kurtovic må opereres: - Det føles urettferdig

Amanda Kurtovic er tilbake tidligst om et halvt år.

Tirsdag formiddag var den skulderskadde Viborg-spilleren til undersøkelse hos en spesialist på Lovisenberg Sykehus i Oslo. Meldingen derfra var nedslående:

- Vi fikk bekreftet at det er en skade i skulderen som må opereres, forteller håndballandslagets lege, Anne Froholdt, til TV 2.

Dette er andre gang på under ett år at Kurtovic må ta en lang pause på grunn av trøbbel med den venstre skulderen.

Comeback i januar
I august skadet hun seg på trening med Viborg. Da ble det besluttet at hun ikke skulle opereres. I stedet trente 21-åringen seg opp, og i januar var danmarksproffen tilbake på banen.

Drøyt to måneder senere smalt det igjen.

- Det er mye av den samme skaden, forteller Froholdt.

- Det er en del av tilheftingen i leddet som er løst. Det er vanskelig å rehabilitere dette uten å sy det sammen, utdyper hun.

- Det føles urettferdig
Ifølge Froholdt, som var med Kurtovic til skulderspesialisten, vil det ta minst seks måneder før hun kan spille håndball igjen.

- Dette var hardt å høre. Jeg har nettopp vært ute i seks måneder, så dette er ikke noe jeg gleder meg til, sier Kurtovic - som var langt nede da hun kom ut fra sykehuset i formiddag.

- Jeg hadde håpet at skaden ikke var så slem, og at jeg kunne sluppet operasjon. Nå blir jeg sannsynligvis lengre ute enn sist. Det føles urettferdig, slår hun fast.