Lene Alexandra (Foto: Geir A. Olsen)
Lene Alexandra (Foto: Geir A. Olsen)

Lene Alexandra: – Jeg ble gruppevoldtatt

Lene Alexandra Øien turte ikke å fortelle noen at hun ble skjenket full og utsatt for seksuelle overgrep på alene-hjemme-fest.

– Da jeg våknet til meg selv, fikk jeg vite at flere av gutta hadde misbrukt meg seksuelt mens jeg var bevisstløs av alkohol.

Dette skriver Lene Alexandra (31) i sin nye bok «Bra nok!», som hun har skrevet i samarbeid med forfatter Anne-Karine Strøm.

– Jeg ble fortalt at jeg hadde skreket på mamma da det skjedde. Så selv i døddrukken tilstand må jeg ha kjent redsel. Det var tydelig at det som skjedde, ikke var frivillig. Det var en gruppevoldtekt, skriver hun i boka.

Turte ikke å fortelle

I boka forteller hun om en rekke dramatiske episoder fra tidlig ungdom – blant annet at hun deltok på hjemme-alene-fester allerede som 12-åring.

På en av hjemme-alene-festene ble hun voldtatt av flere eldre gutter.

Hun skriver at hun ikke turte å fortelle noen voksne om overgrepene. Saken ble derfor heller aldri politianmeldt.

Blackout

– Den lille selvfølelsen og selvrespekten jeg hadde opparbeidet meg, i en alder av 12 år, ble revet bort fra meg. Jeg fikk et veldig stort behov for bekreftelse. I tillegg slet jeg med å konsentrere meg på skolen og var veldig aggressiv, sier hun i videoen øverst.

Tirsdag gjestet hun «God morgen Norge», hvor hun fortalte om gruppevoldtekten.

– Jeg hadde blackout. Jeg har blitt fortalt dette av venninnen min dagen etterpå. Jeg skulle nesten ønske at hun ikke fortalte alle detaljene, sier hun.

Spiseforstyrrelser og narkotika

I tenårene fikk hun diagnosen anoreksi, bulimi og manisk depressiv. I april i fjor fortalte hun Se og Hør at hun endelig var blitt frisk.

lenealexandra (Foto: Lien,
  Kyrre, © PEK)
lenealexandra (Foto: Lien, Kyrre, © PEK)

– Når du ikke føler at du er verdt noe, trenger du mye bekreftelse. Og en av måtene å få mye bekreftelse på, er å spille på sex. Så da havnet jeg i den bransjen. Det er en naturlig reaksjon på en unaturlig hendelse, sier hun i videoen øverst.

– En karikatur av meg selv

Den gang så blonde og barmfagre Øien ble i 2004 kjent i TV3s «Robinsonekspedisjonen». Enda mer kjent ble hun da hun iført miniskjørt og bar mage ga ut singelen «My Boobs are Ok!».

I 2008 la hun om stilen, og fjernet de 1,2 kilo tunge silikoninnleggene sine.

– Jeg følte meg som er karikatur av meg selv. Fikk liksom ikke puste. Måtte bare ut! Jeg tenkte på min egen helse, og det føltes som en sykdom som jeg måtte fjerne, for å kunne komme meg videre, sa hun, og ga ut en jazz-EP. Deretter satset hun alt på personlig trening.

«Naken-Lene florerer på nett»

I fjor dukket det opp flere nakenbilder av henne på nettet. Nakenbildene stammer fra magasinene Lek Og Coctail, som Lene Alexandra lot seg avbilde for da hun var yngre. At fortiden min dukker opp på internett eller i medier, må jeg nok bare leve med.

I etterkant kjøpte hun rettighetene til bildene, nettopp for å unngå at bildene skulle spres.

«Hadde nesten glemt at enkelte nettaviser har så lite å skrive om at de resirkulerer gamle saker..#moveon», skrev Øien på Twitter.

Til «God Kveld Norge» bedyret hun at hun ikke lot seg opprøre.

– Som de fleste sikkert kjenner til, levde jeg et utsvevende liv tidligere. Nå er jeg imidlertid klar for nye og spennende utfordringer både som personlig trener og sanger. At fortiden min dukker opp på internett eller i medier fremover, må jeg nok bare leve med, sa hun.