hoff (Foto: Scanpix/TV 2)
hoff (Foto: Scanpix/TV 2)

TV 2-ishockeyekspert: – Uvitenhet å tro på VM-semifinale

Bjørn Erevik og Geir Hoff mener Norge må være fornøyde dersom de når en kvartfinale i VM selv etter de råsterke seirene over Finland og Russland.

Oslo (TV 2 Sporten): Forventningene til de norske hockegutta er større enn noengang foran verdensmesterskapet i Stockholm.

Roy Johansens gutter har nådd kvartfinalen to år på rad og rystet flere av stormaktene i Globen for ett år siden. Oppkjøringen til VM denne våren har vært meget sterk og ble toppet med landslagets første seier over Finland siden 1964 forrige helg samt en historisk triumf mot Russland fredag.

– Det er fortsatt slik at det er en stor prestasjon for Norge å ta seg til kvartfinalen. Det er der vi er. Og det er fortsatt så små marginer at man kan like gjerne bli nummer fem i gruppen og ryke ut. Jeg mener det minner litt om uvitenhet å snakke om semifinale, sier TV 2s hockeyekspert, Bjørn Erevik.

Kan møte eneren
Han begrunner det blant annet med at dersom Norge nok en gang sikrer seg en fjerdeplass i gruppen, møter de vinneren i en eventuell kvartfinale.

– Å tro Norge skal slå ut laget som ender på førsteplass er urealistisk. Hvis det skal være mulig må de ha griseflaks og overgå seg selv til de grader. Eneren i gruppen slår vi én av 50 ganger i VM. Klart det kan skje den ene gangen, men det er tøft nok å nå en kvartfinale, sier Erevik.

Artikkelen fortsetter under bildet!

patrick
patrick

Han får støtte av Geir Hoff som også jobber som hockeyekspert for TV 2 Sporten.

– Semifinale vil være en innertier, men det er urealistisk. Da må absolutt alt klaffe, vi må ha flaks, stang inn og alt som hører med. Jeg tror man skal være veldig, veldig fornøyd med en ny kvartfinale, og det er fullt mulig å gjøre en kjempebra turnering uten å gå videre, sier Hoff.

Åpner mot Slovenia
Erevik og Hoff føler seg trygge på at den norske leiren ikke lar seg påvirke av at supportere og andre nå drømmer om en historisk semifinale.

– Guttene er gode, men treningskamper er noe annet enn et VM. Dette er en gjeng som er vant til å spille tøffe kamper og som ikke «tar av», mener Hoff.

De fire beste lagene i de to gruppene er klare for kvartfinaler 16. mai. Norge åpner mot nyopprykkede Slovenia og Danmark før Canada, Sverige, Hviterussland, Sveits og Tsjekkia venter i Globen.

– Vi har ofte møtt de beste lagene først, hatt alt å vinne, spilt bra og kommet inn i flyten. Nå kan det bli motstat om vi går på et feilskjær tidlig, sier Bjørn Erevik.