Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2)
Mats Zuccarello Aasen (Foto: TV 2)

Ny seier for Zucca og Rangers – nærmer seg sluttspillplass

Mats Zuccarello Aasen hadde ingen målpoeng da hans New York Rangers tok en ny seier ved å slå naborival New Jersey Devils 4-1 i NHL søndag.

Etter to strake seirer, og hele 14 mål på de to siste kampene har New York Rangers spilt på seg selvtillit.

Likevel var kun to poeng godt nok i naborivaloppgjøret mot New Jersey Devils hjemme i Madison Square Garden.

LES OGSÅ: Zucca bommet på straffe i Rangers-tap

Rangers gikk ut i hundre, og etter kun 34 sekunder fikk kaptein Ryan Callahan pucken fra Carl Hagelin, snek seg inn bak mållinjen, og etter å ha brukt skøyta til Martin Brodeur som en brikke i et flipperspill ga han blåtrøyene en drømmestart.

Det ble en skikkelig kalddusj for Devils, som var seks poeng bak Rangers på en tiendeplass i den østlige serien, og måtte vinne for å holde liv i håpet om en playoff-plass.

Power play-tillit for Zucca
Zuccarello fortsatte i rekke med Taylor Pyatt og Brad Richards, og han fikk tillit i flere av Rangers' fem overtallsperioder i første periode.

Etter pasning fra Hagelin kom han til skudd, men fikk ikke lurt pucken bak bak Brodeur.

Det gjorde derimot Derek Stepan, som styrte inn et langskudd fra Ryan McDonagh med åtte minutter igjen av den første periode.

To mål med Zucca på isen
Det var et helt annet bortelag på isen i starten av midtperioden, og halvveis ut i midtperioden stod det 9-3 i skuddstatistikken i favør Devils. Men nok en gang stod Henrik Lundquist i Rangers-målet frem som en av NHLs beste målvakter, og holdt pucken unna nettmaskene.

Rangers tok seg i nakken mot slutten av midtperioden, og med 12 minutter igjen på klokka brøt Brad Richards Devils angrep. Han serverte Tyler Pyatt, som etter god i jobb fra Zucca i feltet fikk store rom, og kunne smelle inn 3-0 til Rangers in sin kamp nummer 800 i NHL. Samtidig fikk han hull på sin rekke på 26 målløse kamper denne sesongen.

I starten av tredje periode spilte Zucca i rekke med Richards og Callahan i power play. Devils presset høyt, og gav Richards store rom. Han serverte Callahan som satte sitt andre for kvelden, og stod frem som den viktige kapteinen New York-laget trenger i sesonginnspurten.

713174

Nærmer seg sluttspill
Andrei Loktionov reduserte for Devils 13:30 ut i den siste perioden, men Rangers vant til slutt 4-1 i MSG, og tok med det to uhyre viktige poeng foran de tre siste kampene i serien.

Zuccarello fikk 12:26 minutter på isen. Rangers står nå med tre strake seier.

– Bra seier. Viktig kamp. Alltid moro å vinne mot Devils, sier Zuccarello etter kampen.

Rangers er fortsatt nummer åtte i Eastern Conference, men er nå à poeng med Ottawa Senators, og har tre poeng ned til Winnipeg Jets under sluttspillstreken.

Både Jets og Senators skal ut mot henholdsvis Buffalo Sabres og Pittsburgh Penguins allerede i morgen, mens Islanders møter Carolina Hurricanes tirsdag.

Gjenværende kamper for Rangers:
Florida Panthers - New York Rangers - tirsdag 23. april
Carolina Hurricanes - New York Rangers - torsdag 25. april
New York Rangers - New Jersey Devils - lørdag 27. april