Deane (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
Deane (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

Deane raser etter utvisning: – Vil gjerne vite når vi får konkurrere på like vilkår

Sarpsborg 08 klarte uavgjort med ti mann borte mot Sogndal.

Bortelaget måtte spille ti mot elleve i drøyt 50 minutter, men mot et relativt tamt Sogndal-lag klarte sarpingene å holde unna. Utvisningen ble det mest dramatiske de 2418 tilskuerne på Fosshaugane fikk oppleve.

Den kom i det 39. minuttet da Ricardo Santos og Tom Erik Breive kranglet om ballen. Brasilianeren traff Breive i ansiktet med armen to ganger. Sarpsborgs midtbanemann svarte med å sende Santos rett i bakken og ble straffet med direkte rødt kort.

–Jeg er utrolig stolt over laget mitt. Det var veldig vanskelig etter at vi fikk en mann sendt av i første omgang. Jeg er fornøyd med ett poeng, men vi kunne vuinnet kampen på slutten der, sier Brian Deane til TV 2 Sporten.

Se kampreferat øverst i artikkelen

Han legger likevel ikke skjul på at han er svært misfornøyd med dommerens avgjørelse om å sende av Tom Erik Breive.

– Jeg er veldig skuffet. Det er andre gang nå. Vi spilte en kamp borte mot Lillestrøm hvor vi fikk flere gale avgjørelser mot oss. I dag får vi en helt feilaktig utvist. Jeg vil gjerne vite når vi kan få love til å konkurrere på like vilkår som de andre, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sogndal (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)
Sogndal (Foto: Snæland, Alf Vidar/NTB scanpix)

Det var nevnte Santos som fikk kampens første store målsjanse da han ble frispilt av Malick Mane etter 12 minutter. Han forsøkte å runde Duwayne Kerr, men Sarpsborg-keeperen, som for øvrig gjorde en meget god kamp, reagerte raskt og stupte i beina på Santos.

I første omgang sto Sarpsborg høyt i banen, mens Sogndal stort sett måtte satse på kontringer og lange baller. Etter utvisningen ble rollene snudd, men Sogndal var ikke presise nok i angrep til å sette Kerr på de helt store prøvene.

Faktisk kunne Sarpsborg stukket av med alle tre poengene i tilleggstiden. Sogndals backrekke sov, og Magnus Sylling Olsen kom alene gjennom mot Erik Dahlin. Gustav Valsvik avverget scoring da han løp opp spissen og fikk hindret ham i å avslutte.

(©NTB/ TV 2 Sporten)