Sarpsborg klarte uavgjort med ti mann

Tom Erik Breive ble utvist for en grisetakling i første omgang, men Sarpsborg klarte likevel 0-0 borte mot Sogndal i søndagens eliteseriekamp.

Bortelaget måtte spille ti mot elleve i drøyt 50 minutter, men mot et relativt tamt Sogndal-lag klarte sarpingene å holde unna. Utvisningen ble det mest dramatiske de 2418 tilskuerne på Fosshaugane fikk oppleve.

Den kom i det 39. minuttet da Ricardo Santos og Breive kranglet om ballen. Brasilianeren traff Breive i ansiktet med armen to ganger. Sarpsborgs midtbanemann svarte med å sende Santos rett i bakken og ble straffet med direkte rødt kort.

Det var nevnte Santos som fikk kampens første store målsjanse da han ble frispilt av Malick Mane etter 12 minutter. Han forsøkte å runde Duwayne Kerr, men Sarpsborg-keeperen, som for øvrig gjorde en meget god kamp, reagerte raskt og stupte i beina på Santos.

I første omgang sto Sarpsborg høyt i banen, mens Sogndal stort sett måtte satse på kontringer og lange baller. Etter utvisningen ble rollene snudd, men Sogndal var ikke presise nok i angrep til å sette Kerr på de helt store prøvene.

Faktisk kunne Sarpsborg stukket av med alle tre poengene i tilleggstiden. Sogndals backrekke sov, og Magnus Sylling Olsen kom alene gjennom mot Erik Dahlin. Gustav Valsvik avverget scoring da han løp opp spissen og fikk hindret ham i å avslutte. (©NTB)