Red Bull fører Sebastian Vettel vant Bahrains Grand Prix i formel 1. her med lagkamerat Kimi Raikkonen. (Foto: MOHAMMED AL SHAIKH/Afp)
Red Bull fører Sebastian Vettel vant Bahrains Grand Prix i formel 1. her med lagkamerat Kimi Raikkonen. (Foto: MOHAMMED AL SHAIKH/Afp)

Vettel vant og økte VM-ledelsen

Verdensmester Sebastian Vettel vant Bahrains Grand Prix i formel 1.

Red Bull-føreren tok seiersflagget foran Lotus-duoen Kimi Räikkönen og Romain Grosjean. Det var de samme førerne som kom på seierspallen i fjor. Vettel, som har vunnet to av fire løp i år, var ni sekunder foran Räikkönen.

Tyskeren tok sin 28. VM-rundeseier og avanserte dermed forbi Jackie Stewart til 6. plass på listen over førere med flest seirer.

Landsmannen Michael Schumacher er suveren på toppen med 91, men Vettel er bare tre bak Fernando Alonso og Nigel Mansell. Alonso er mestvinnende av førerne som fortsatt er aktive.

Sebastian Vettel har vunnet VM-tittelen de tre siste sesongene. Han ligger ti poeng foran Räikkönen i sammendraget, mens Lewis Hamilton følger på tredjeplass. Briten er 27 poeng etter Vettel.

Det var varslet politiske demonstrasjoner i forbindelse med VM-runden. For to år siden måtte løpet avlyses på grunn av opptøyer i landet, mens det var flere demonstrasjoner i fjor. Selv om noen demonstranter kom i klammeri med politiet i området rundt hovedstaden Manama søndag morgen, ble løpet arrangert uten problemer. Sikkerhetsoppbudet ved formel 1-banen var stort, og det var ingen rapporter om uro i nærheten. (©NTB)