harry redknapp (Foto: Nick Potts)
harry redknapp (Foto: Nick Potts)

Nedtrykt Redknapp: – Vi trenger et dobbeltmirakel

Matematisk er det ennå ikke umulig, men QPR-manager Harry Redknapp innrømmer at laget hans nå trenger et «dobbeltmirakel» for å unngå nedrykk.

Loftus Road (TV 2 Sporten): «We're staying up» sang ekstatiske supportere på Loftus Road da kampen var over – men bare på bortetribunen. Etter å ha tapt 0-2 hjemme mot Stoke ser det meget, meget mørkt ut for QPR. Selv deres evig optimistiske manager måtte erkjenne etter kampen at laget hans mest sannsynlig blir å finne i The Championship neste sesong.

– Det blir veldig vanskelig, vi trenger et dobbeltmirakel, sa Harry Redknapp til TV 2 etter kampen.

Ubeleilige skader
Som så ofte før denne våren ble QPR på ingen måte spilt av banen. Laget hadde flere sjanser, spesielt ved den svært livlige Loic Remy, men uttellingen var det dårlig med.

– Jeg følte at i første omgang spilte vi bra og vi var uheldige som lå under 1–0 til pause. Så mistet vi Andros Townsend og Adel Taarabt, og det var et stort slag for oss. Jeg følte det var to spillere som kunne gjort noe, som kunne få oss tilbake i kampen med noen individuelle prestasjoner. Så ble det mer og mer vanskelig, sa Redknapp etter kampen.

Les også: Wigan den store taperen da bunnrivalene sanket poeng

– Må fortsette å jobbe
Typisk nok var det Peter Crouch, som har spilt under Harry både for Portsmouth, Southampton og Tottenham, som påførte sin gamle sjef det som etter alt å dømme er et banesår. Han ga «The Potters» ledelsen like før pause, og vant så straffen som Jonathan Walters moste i nettet i det 77. minutt

Skal QPR ha noen som helst mulighet til å bli værende i Premier League må de vinne sine fire resterende kamper, men selv det vil neppe være nok. Faktum er også at QPR bare har vunnet fire kamper på hele sesongen så langt, så 100% uttelling i innspurten virker usannsynlig. Redknapp understreket likevel at spillerne hans ikke kan ta ferie enda.

– Vi må avslutte denne sesongen så sterkt vi kan. Vi er nødt til å fortsette å jobbe, sa Redknapp.

Se sammendrag i TV 2 Play:
Sunderland-Everton 1-0 | QPR-Stoke 0-2 | Norwich-Reading 2-1 | West Bromwich-Newcastle 1-1 | Fulham-Arsenal 0-1

Fornøyd Pulis
Før kampen mot QPR hadde kun en seier på sine siste 14 kamper, en katastrofal formsvikt som har gjort nedrykk til en reell mulighet for manager Tony Pulis og hans disipler. Pulis mener likevel at laget har fått dårlig uttelling på prestasjonene i det siste, og at det var fullt fortjent at poengene endelig kom mot QPR.

– Det var viktig at vi kom hit og leverte en god prestasjon. Vi spilte veldig bra i de forrige kampene. Prestasjonen mot Arsenal var veldig bra, men vi tapte med ett mål. Mot Fulham misset vi et straffe og tapte med et mål. Mot Newcastle ledet vi men ga bort to dumme mål, tapte 2–1. Så dro vi til Everton og tapte etter et mål på en kontring. Så vi har spilt veldig bra, vi har bare ikke tatt poeng, sa Pulis til TV2 etter kampen.

713027

Måtte ha poeng
I den tette nedrykksstriden i Premier League kan alle poeng vise seg å være gullkantede. Når nedrykksrivalene Norwich og Sunderland begge vant på lørdag var det spesielt viktig for Stoke å komme hjem fra London med tre poeng i bagasjen. Med tap ville det bare vært tre poeng ned til nedrykksplass, med fire kamper igjen av sesongen.

– Jeg sa til de før kampen at i dag vil jeg være fornøyd med en dårlig prestasjon og tre poeng, sa Pulis.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hører ikke på ekspertene
Etter miserable en seier på de siste fjorten kampene og ti tap på de siste tretten har mange denne uken dratt frem Stoke som storkandidater til å rykke ned. De sportslige dommedagsprofetiene tar Pulis med knusende ro.

– Jeg legger ikke merke til hva «ekspertene» sier, om de virkelig var eksperter hadde de jobbet innen fotballen selv. Du må bare gjøre jobben din, så får de gjøre jobben sin. Vi har mye arbeid å gjøre, vi har fire kamper igjen. Vi er nødt til å ta flere poeng, det er helt klart, avsluttet Pulis.