Scoringsfest i annen omgang

Norges håndballkvinner lå under ved pause, men løp fra Sør-Korea i annen omgang og lagde scoringsfest i lørdagens 36-23-seier.

Norge stiller uten mange av sine stjerner i dobbeltlandskampen mot Sør-Korea, og Mia Hermansson Högdahl vikarierer for landslagssjef Thorir Hergeirsson denne helgen, men det hjalp ikke gjestene da Norge leverte oppvisningshåndball i de siste 30 minuttene.

Norge scoret fire av kampens fem første mål, men Sør-Korea holdt meget godt følge i første halvdel. Ved pause sto det 14-13 til gjestene.

I annen omgang sa de norske takk for følget og gjorde slutt på all spenning. I stedet fikk de 2000 tilskuerne i Gjøvik Fjellhall se et norsk lag som løp fra sine normalt fotrappe motstandere og bød på scoringsshow.

Silje Solberg i målet plukket skudd som ga norske kontringsmuligheter, og de ble omsatt i scoring etter scoring. Omgangen ble vunnet 23-9, det vil si omtrent to og en halv norsk scoring for hver sørkoreanske fulltreffer.

Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble norsk toppscorer med seks mål, men hele 12 spillere skrev seg i målprotokollen. Debutantene var blant dem som markerte seg, og både Stine Skogrand (Tertnes) og Lise Løke (Storhamar) scoret tre ganger. (©NTB)