Arsenal tilbake på tredjeplass

Per Mertesackers hodestøt ga Arsenal 1-0 borte mot Fulham i lørdagens London-derby. Seieren sendte «Gunners» tilbake på tredjeplass.

Gjestene hadde presset på seg med visshet om at ingenting annet enn tre poeng ville være godt nok i kampen om mesterligaspill. Som ventet styrte Arsenal banespillet, men fikk det også enklere med én mann mer på banen i nesten 80 minutter.

Steve Sidwell var tilbake for Fulham etter karantene for rødt kort, men lørdag tok det ikke mer enn 12 minutter før han igjen måtte tusle av banen. En susende takling på Mikel Arteta med synlige knotter ga dommeren intet valg.

To minutter før pause kom kampenes eneste mål. Theo Walcott slo et frispark inn i feltet som Laurent Koscielny nikket videre til Mertesacker. Den tyske stopperen stupte fram og headet inn 1-0.

Det var en fortjent ledelse, men Arsenal klarte aldri å lukke kampen. Fulham var farlig frampå flere ganger i annen omgang, men Arsène Wengers menn holdt unna. I det 90. minutt fikk også Arsenal-spiss Olivier Giroud rødt kort for en takling på Stanislav Manolev.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, mens John Arne Riise måtte se oppgjøret fra benken. (©NTB)