Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Lars Petter Nordhaug (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Lars Petter Nordhaug
Lars Petter Nordhaug
 Lars Petter Nordhaug. (Foto: Tim De Waele/Corbis editorial)
Lars Petter Nordhaug. (Foto: Tim De Waele/Corbis editorial)

Lagledelsen vil ha Lars Petter Nordhaug med til Tour de France

Blancos sportsdirektør sier noe helt spesielt må skje om Lars Petter Nordhaug ikke skal bli med til Tour de France.

Lars Petter Nordhaug dro til Ardenner-klassikerne med et press om å bevise hva han er god for.

Etter en tung start for sitt nye lag, Blanco, har nordmannen vist hvor sterk han er i Amstel Gold Race og La Flèche Wallonne.

- I Amstel var det en taktisk miss som gjorde at jeg ikke kjempet om seieren. I Flèche Wallonne var jeg ikke like god, men satt godt plassert da en fyr veltet like foran meg sju km før mål.

Les også: Sjekk fakta og stats før vårens siste store sykkelklassiker

Uavhengig av hvordan det går i vårens siste klassiker, Liège-Bastogne-Liège, virker vestfoldingen å være så klar for Tour de France det er mulig å være i april:

- Jeg skal på et treukers høydeopphold i Sierra Nevada sammen med Bauke Mollema, som skal være kaptein i Tour de France. Det er bare vi to som skal være der, det er vel et tydelig nok signal om hva de tenker, sier Nordhaug, som da vil debutere i treukersrittet.

Han er så god at han er med. Han må med.

De tankene bekreftes av sportsdirektør Frans Maasen.

- Han skal på høydeopphold med Mollema, det sier vel det meste. Vi går ikke ut i media i april og sier hvem som skal sykle Tour de France, men det er jo soleklart at han er blant lagets ni beste ryttere. Hvis ikke noe helt spesielt skjer... sykdom eller andre ting... Han er så god at han er med. Han må med.

Alexander Kristoff er lovet Tour-plass av sitt Katjusja-lag, mens Edvald Boasson Hagen er nokså sikker for Sky. Thor Hushovd kan derimot fort befinne seg utenfor BMCs tropp.

Eneste nordmann i Liège
Først skal Nordhaug igjennom det mange mener er den hardeste klassikeren av de alle, Liège-Bastogne-Liège.

- Det er langt, det er mange bakker. De er ikke like bratte som i Amstel Gold Race og La Flèche Wallonne, men de er lenger. Det blir om å gjøre å spare krefter så lenge som mulig, sitte foran, så kommer det til å smelle skikkelig når det nærmer seg slutten. Det blir et veldig åpent ritt, men jeg har absolutt mulighet til å være med, avslutter Nordhaug, som er den eneste nordmannen som blir å finne i morgendagens TV 2-sendte ritt.