Importene er målkonger i Fotball-Europa

Ingen av de fem store fotballigaene i Europa har toppscorer fra egne rekker. Lionel Messi utklasser alle andre.

Verken Spania, Italia, Tyskland, England eller Frankrike ser ut til å komme opp med den mestscorende denne våren.

Lille Uruguay kan stikke av med to vinnere i år. Begge stammer fra talentfabrikken i Sør-Amerika. Uruguay har bare 3,5 millioner innbyggere, men produserer fotballstjerner i høyt tempo.

Dette er scoringstoppene i de fem storligaene (mål og snitt per kamp i parentes): Luis Suárez fra Uruguay (22/0,69) har et måls forsprang på nederlenderen Robin van Persie (Man. United) selv om Liverpool ikke lenger er på øverste hylle i Premier League. Svenske Zlatan Ibrahimovic (26/0,93) er klin overlegen på måltoppen for Paris St. Germain. Det er hele ni scoringer ned til andremannen.

Fra Uruguay kommer Napolis Edinson Cavani (22/0,76). Han ser ut til å vinne greit i Serie A. Det er fem nettkjenninger ned til veteranen Antonio Di Natale (Udinese). Den argentinske trollmannen Messi (43/1,48) utklasser resten av feltet for Barcelona. Hans fasit er til å miste pusten av. Real Madrids Cristiano Ronaldo med 29 fulltreffere er langt unna å toppe i Spania.

I 1. Bundesliga regjerer polakken Robert Lewandowski i Borussia Dortmund (22/0,85). Han ble tredjemann på målrankingen i fjor og virker til å ta et solid jafs denne sesongen. (©NTB)