Bikini
Bikini

Brækhus-konkurrent støtter ringmann-stunt: – Jeg vil ha bort de store puppene

Frida Wallberg har sett seg lei på lettkledde kvinner i bokseringen.

For noen dager siden snakket Cecilia Brækhus ut om skuffelsen etter at drømmemotstanderen Holly Holm trakk seg fra boksesirkuset.

– Jeg trodde først at det var en dårlig spøk da jeg hørte at Holm ville legge opp. Vi er egentlig alle i et stort sjokk, fortalte Brækhus til TV 2 Sporten.

Nå starter jakten på nye motstandere i ringen. En potensiell motstander er svenske Frida Wallberg. Brækhus har tidligere pekt på Wallberg som en av flere drømmemotstandere.

– Jeg har lyst til å møte svenske Frida Wallberg, kjempebokser, tidligere verdensmester i amatør. Kanskje i Sverige? Da kunne vi fått den rivaliseringen mellom Norge og Sverige, sier Brækhus.

Brakhus
Brakhus

Et eventuelt oppgjør mellom Wallberg og Brækhus ville garantert vært kjemisk fritt for barmfagre kvinner med rundeskilt. Wallberg er nemlig en stor fan av Brækhus' forslag om å bytte ut kvinnene med ringmenn.

– Jeg vil få bort det sexistiske innslaget med lettkledde kvinner som har store bryster. Det er en sport vi holder på med, og da synes jeg det er bedre om jentene har sportsklær på eller en fin treningstopp. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal være så lettkledde, sier Wallberg til Aftonbladet.

LES OGSÅ: Motstander hyller Brækhus-forslag: – En fantastisk idé
LES OGSÅ: Brækhus vil skrive boksehistorie – søker lettkledde menn

Hun er ikke fremmed for tanken å få menn i kostyme til å holde rundeskiltene.

– Han må gjerne være mannlig og ha en bra holdning - være stilig. Men det er egentlig ikke noe krav. Det viktigste er å få vekk det sexistiske, sier Wallberg.