Zucca
Zucca

To Zucca-scoringer da Rangers vant

Mats Zuccarello Aasen strålte da New York Rangers smadret Florida Panthers.

New York Rangers kjemper en innbitt kamp for å bli blant de åtte beste lagene i Eastern Conference. Det gir nemlig adgang til sluttspillet.

Natt til fredag norsk tid viste Mats Zuccarello Aasen vei i kampen mot Florida Panthers.

Nordmannen scoret to mål og ble kåret til «third star» bak Derick Brassard og målvakt Henrik Lundqvist mot bunnlaget Florida.

Zuccarello Aasen fikk 14 minutter og 58 sekunder istid.

– Det var moro å vinne. Det var en utrolig viktig seier. Og det er alltid kult å score to mål, sier Zuccarello til TV 2.

Les også: TV 2-ekspert tror på sluttspill for Zuccarello: – Det ser bra ut

Scoret med skøyten
Det startet oppskriftsmessig for Rangers. Allerede etter tre minutter sendte Derick Brassard hjemmelaget i ledelsen. Rick Nash fulgte opp med et power play-mål seks minutter seinere. Like før slutt i første periode reduserte Jonathan Huberdeau for Panthers.

Den andre perioden ble ikke like målrik. Med tre og et halvt minutt igjen av perioden gjorde Zuccas rekkekompis Ryan Clowe vei i vellingen. Clowe dro med seg flere spillere bort fra buret før han sendte avgårde en perfekt pasning til Zucca. Nordmannen hadde få problemer med å smelle pucken i mål, hans andre scoring i åpent spill siden returen til Rangers.

Zuccarellos scoring ga Rangers den nødvendige tryggheten før den tredje og siste perioden. Der viste nordmannen nok en gang at han har nese for mål. Zuccarello Aasen bredsidet inn 4-1 med skøyten etter fint forarbeid av Brad Richards.

Brassard og Richards gjorde ydmykelsen komplett med å legge på til 5-1 og 6-1.

Zuke
Zuke

– En selvtillitsboost
Zuccarello Aasen var godt fornøyd med laginnsatsen.

– Hovedfokuset vårt var å få dem til å løpe mellom. Vi klarte å holde pucken i laget, og alle gutta gjorde en kjempejobb i dag. Vi spilte ingen spesielt god tredje periode, men at vi da likevel scorer tre er viktig, sier Zuccarello Aasen ifølge MSG.

Også trener John Tortorella var fornøyd med sin lille tekniker.

– Han er raskere nå. Det er ikke mange spillere som ville klart å score det første målet han scorer. De fleste ville ha smelt pucken i keeperens beinskinne. Han er mer komfortabel og forstår forsvarsspillet bedre, selv om han ble «smoked» på baklengsmålet i dag. Han er en raskere spiller og i bedre form, sier Tortorella.

Zucca var også fornøyd med 3-1-scoringen.

– Det var en kjempepasning av Clowe. Jeg håpet han skulle klare å finne en åpning, så det var veldig deilig å sette den. Det ble et boost for hele laget.

Jevn sluttspill-kamp
6-1-seieren gjør at Rangers fortsatt innehar den ettertraktede 8. plassen.

Dessverre for Rangers vant også både NY Islanders, Winnipeg Jets og Ottawa Senators sine kamper i natt. Islanders ligger på plassen foran Rangers med 51 poeng, tre poeng mer enn Zucca & co.

Winnipeg Jets har like mange poeng som NY Rangers, men har én kamp mer spilt.

Rangers møter Buffalo Sabres natt til lørdag. Sabres har vunnet fire kamper på rad, og er på tiendeplass - fire poeng bak Rangers.

– Vi får prøve å glemme dagens kamp så fort som mulig, for det er en viktig kamp i morgen hvor vi trenger poeng, sier Zucca.