skofteruud
skofteruud

Vibeke Skofterud sprudler av overskudd igjen: – Jeg tenker på 10 km i Sotsji hver dag

Mens lagvenninnene har herjet i sporet, har Vibeke Skofterud hatt sin tyngste sesong noensinne. Men nå er humørsprederen tilbake - med mål om medalje på drømmedistansen i Sotsji.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Etter verdenscuprennene i La Clusaz i januar sa Vibeke Skofterud at nok var nok, verken hode eller kropp hadde det som skulle til for å prestere på toppnivå.

LES OGSÅ: Skofterud: – Jeg har hatt en rævva følelse. Jeg hadde lyst til å bryte hvert skirenn

Se TV 2 Sportens reportasje i videovinduet øverst!

– Hun har vært et savn gjennom hele vinteren. Individuell toppidrett er tøft, med kort vei mellom store oppturer og store nedturer.

Smilet er tilbake
Nå er sesongen 2012/13 glemt.

– For min del har det aldri skorta på motivasjon, det har handlet om at jeg ikke har hatt overskuddet som skal til for å lykkes på toppnivå, sier Skofterud til TV 2 Sporten.

Vi møter 32-åringen, en feriebrun Therese Johaug og Heidi Weng på teknikkurs med heldige sponsorer fra BMW i Holmenkollen.

Gjensynsgleden etter noen uker uten å ha sett hverandre er stor, Johaug hoppet i armene på Skofterud der hun kom direkte fra solparadiset i karibiske Aruba.

– Hun har vært et savn gjennom hele vinteren. Individuell toppidrett er tøft, med kort vei mellom store oppturer og store nedturer. Det krever et veldig mot å kunne stoppe opp og si at nei, nå har jeg ikke det som skal til, sier Johaug om lagvenninnen.

– Vi har hatt litt kontakt gjennom sesongen. Trener Egil (Kristiansen red.anm.) var veldig flink til å inkludere meg under Val di Fiemme, så jeg følte nesten at jeg var der, smiler Skofterud.

– Har trengt pausen
Veteranen har brukt tida godt, slappet av, reist og tenkt på helt andre ting i et par måneders tid. Nå er overskuddet tilbake for fullt før første landslagssamling i begynnelsen av mai.

– Jeg har så klart savnet å være på tur med jentene, men jeg har trengt den pausa her. Samtidig er det veldig godt å kjenne på at jeg gleder meg til å være tilbake igjen, forteller hun.

Det har ikke bare vært enkelt å være en del av verdens beste jentelandslag - heller ikke for dem som kan se tilbake på en suksessrik vinter.

– Man går rundt og smiler fra øre til øre, og er nesten litt høy på seg sjøl, samtidig som det er en lagvenninne som ikke får det til – det er trist. Da er det viktig å backe opp med en melding og ta vare på hverandre, mener Heidi Weng.

– Vi er veldig flinke til å ta vare på hverandre. Det er ingenting som gleder meg mer enn å se jentene lykkes. Jeg veit alle forberedelsene som ligger bak: Blod, svette og tårer, følger Skofterud opp.

Vibeke Skofterud (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
Vibeke Skofterud (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Drømmedistansen
Nå har hun ristet skuffelsen av seg, forhåpentligvis for godt, og blikket er rettet framover.

– Jeg har drømmedistansen min i Sotsji, og har allerede begynt forberedelsene som smått. Det gjelder å ha litt is i magen så jeg ikke bli for ivrig, men 10 kilometeren i OL henger høyt, og den tenker jeg på hver dag, sier jenta med fem stafettmedaljer i OL- og VM. D

Dermed er kursen staket ut mot den største drømmen; en individuell OL-medalje.