oil (Foto: Scanpix)
oil (Foto: Scanpix)

Oilers-duo beskyldt for filming: – God bedring!

Tyler og Justin Donati dro tilbake til Canada onsdag, og hadde en klar avskjedshilsen til Stavanger Oilers' stjernespillere.

Oslo (TV 2 Sporten): Det har vært en opphetet finaleserie mellom Oilers og Vålerenga der Tyler Donati og Martin Strandfeldt kom i fokus allerede i første kamp.

Strandfeldts kølle traff Donati i bakhodet etter canadierens scoring, men selv om VIF tok saken til disiplinær- og appellutvalget ble svensken frikjent. Resten av finalespillet, som endte med Oilers-gull, var Donati-guttene en skygge av seg selv.

– Sånn detter de hele tiden, de Donati-guttene. Det var ingen fin greie, men han (Strandfeldt) traff ikke så hardt, og det er ikke så farlig som han prøvde å vise alle på Jordal, sa Oilers-trener Petter Thoresen til TV 2 Sporten om situasjonen etter den første finalen.

Dro tilbake
I går tok Donati-guttene farvel med Jordal og norsk hockey for denne gang. De kom samtidig med en klar melding til Stavanger Oilers-leiren.

– De snakker mye der borte. De kommenterer mye om andre selv om de gjør akkurat det samme selv. Det er en ganske hyklersk organisasjon, og det er ganske morsomt hvordan de snakker, sier Tyler Donati til TV 2 Sporten.

– Treneren sier vi filmer for mye, men de har selv de to som filmer mest i hele ligaen i Dahl-Andersen og Strandfeldt. Jeg tror det er mange som filmer i Norge siden de vet dommerne lar seg lett påvirke. Jeg detter for lett noen ganger, men det gjør alle andre i ligaen også, fortsetter canadieren.

– God bedring
Oilers-douen er oppgitte over påstandene fra Vålerengas canadiere.

– God bedring. Det er vel ikke så mye mer å si, sier Christian Dahl-Andersen til tv2.no.

– Jeg har ikke tid til å kommentere slikt, for jeg er på gullfest, sier Strandfeldt til tv2.no.

Artikkelen fortsetter under videovinduet!

708785

Justin Donati sier det er helt normalt at spillere ikke vil innrømme filming, og at alle lag vil forsvare sine egne.

– Det er like mye filming i Norge som alle andre steder, mener han.

– Jeg er ikke enig. Hvis man ligger nede på isen der vi kommer fra, er man trolig skadet. Det er verre her enn i Nord-Amerika, sier Tyler.

Fortsatt overrasket
Han uttalte at han ville reise tilbake til Canada dersom ikke Strandfeldt ble straffet for hendelsen i den første NM-finalen, men sier nå det ble sagt i «kampens hete».

– Noen ganger sier jeg ting jeg ikke mener når jeg er emosjonell. Men det er tøft å svelge at man spiller i en liga hvor det er lov å slå andre i hodet uten å bli utestengt mens to menn som slåss som menn må sone karantene, sier Donati.

Artikkelen fortsetter under bildet!

tyker
tyker

Tvillingene dro onsdag tilbake til Canada hvor de skal slappe av noen uker før oppkjøringen til neste sesong begynner allerede i midten av mai. Om de kommer tilbake til Vålerenga og Oslo neste sesong er usikkert.

– Vi har hatt det veldig moro og kommer til å savne Norge. Vålerenga skal snakke med agenten vår, og hvis de blir enige om noe vet man aldri. Akkurat nå vet vi ikke hva alternativene våre er, sier Tyler Donati.

– Det er en totalvurdering vi må se på i forhold til laget og økonomi. I utgangspunktet blir det nok dyrere å ha dem her neste sesong. Det er litt tidlig å spekulere i hvordan det blir, sier VIF-direktør Jan Tore Kjær til tv2.no.

På Jordal er det allerede klart at svenske Jens Karlsson legger opp og Duncan Milroy ikke hentes tilbake neste sesong. Ryan O'Marra, som spilte i rekke med Donati-guttene i finaleserien, er sterkt ønsket også etter sommerferien.

– Han ønsker å spille i Nord-Amerika, men vi har en intensjonsavtale om at han kommer hit hvis han skal spille i Europa.