«Mr. Hockey i Tønsberg» trolig Libæk-erstatter

Gerhard Nilsen (62) seiler opp som favoritt til å bli ishockeypresident etter Ole-Jacob Libæk, skriver Aftenposten.

Libæk gir seg etter 14 år, fordelt over to perioder, som ishockeypresident. Ishockeytinget holdes i Trondheim i juni. Nilsen, som har 21 år bak seg som leder av ishockeyklubben i Tønsberg, er valgkomiteens forslag.

– Vi er opptatt av å videreføre alt det positive som regimet til Libæk har tilført. Han har skapt ro i rekkene, hvor det tidligere var alle mot alle. Nå har vi penger på bok, vi har et godt omdømme og sportslig er vi rangert høyere enn noen gang. En enstemmig valgkomité mener Gerhard Nilsen er den beste til å gjøre dette, sier valgkomiteens leder Harald Arntsen til Aftenposten.

Juristutdannede Nilsen har bred erfaring fra skattedirektoratet, politiet, eiendomsbransjen og banksektoren.

– Jeg er ingen revolusjonær, men opptatt av å tenke langsiktig. Det er gjort veldig mye bra i norsk ishockey de siste årene, og jeg har sagt meg villig til å fortsette på dette sporet. Jeg har lang fartstid innen idretten og vet hva som må gjøres for å få ting til, sier Nilsen.

Tidligere i vinter har tidligere generalsekretær Terje Jørgensen varslet at han ønsker å bli ishockeypresident. Han har støtte fra noen av toppklubbene, men ifølge Aftenposten har det ikke i moderne tid skjedd at noen andre enn valgkomiteens forslag til president er blitt foretrukket. (©NTB) (©NTB)