Cecilia Brækhus
Cecilia Brækhus

Oppgitt Brækhus til TV 2 Sporten: – Holm visste hun ville ha tapt kampen

Cecilia Brækhus snakker for første gang ut om skuffelsen etter at drømmemotstanderen Holly Holm trakk seg fra boksesirkuset.

Det blir aldri en drømmekamp mot Holly Holm for Cecilia Brækhus i bokseringen.

Holm annonserte tirsdag at hun satser på MMA (Mixed Martial Arts) og gir seg med boksingen.

LES OGSÅ: Skuffet Brækhus: Holly Holm gir seg som proffbokser

– Hun takket ja til å møte meg i en kamp i Albuquerque og en i Europa. Jeg trodde vi skulle møtes. Vi har jobbet i tre år og brukt mye tid og ressurser på å få til en kamp mot Holm.

– Vi er i sjokk
Overfor TV 2 Sporten legger Brækhus ikke skjul på at avgjørelsen til Holm kom som et sjokk.

– Det sier seg selv at vi er veldig, veldig, veldig skuffet. Jeg trodde først at det var en dårlig spøk da jeg hørte at Holm ville legge opp. Vi er egentlig alle i et stort sjokk, forteller en åpenhjertig Cecilia Brækhus til TV 2 Sporten på telefon fra Tyskland.

Det som overrasker Brækhus mest er at det allerede var avtalt to drømmekamper mot den amerikanske bokseren.

– Hun takket ja til å møte meg i en kamp i Albuquerque og en i Europa. Jeg trodde vi skulle møtes. Vi har jobbet i tre år og brukt mye tid og ressurser på å få til en kamp mot Holm. Men da presset ble så stort for henne bestemte hun seg for å gi seg og satse på MMA. Ja, hun skal bokse en kamp til før hun gir seg med boksingen, men den kampen burde vært mot meg, slår Brækhus fast.

– Forslaget kom fra dem
Ifølge Brækhus var det Holms eget team som bekreftet at det ville bli to kamper mot den norske boksekjempen.

– Derfor vet jeg nesten ikke hva jeg skal si. Jeg blir nesten målløs. Forslaget om å møte Holm i Albuquerque og i Europa kom jo mot dem. Derfor skjønner jeg ingenting, sier Brækhus.

– Var det feigt av Holm å gi seg?

– Jeg tror nok at problemet deres var at Holm visste at hun ville tape kampen, svarer bokseren.

Gir seg ikke
Brækhus er imidlertid fast bestemt på å jakte på andre gode motstandere, til tross for skuffelsen over at drømmemøtet med Holm gikk i vasken.

– Det finnes andre motstandere jeg kan møte og jeg har ikke problemer med å motivere meg. Men selvfølgelig er det et sjokk og utrolig skuffende å ikke møte Holm når vi har jobbet med dette i tre år, sukker Brækhus til TV 2 Sporten.