BYTTER KLUBB: Ingvild Snildal skifter fra Asker til BSC (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
BYTTER KLUBB: Ingvild Snildal skifter fra Asker til BSC (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Fant kjærligheten i Bergen: Svømme-ess bytter klubb

Ingvild Snildal fant kjæreste og treningsglede i Bergen og blir permanent bergenser fra høsten.

I fjor høst flyttet svømmeren Ingvild Snildal fra Asker til Bergen for det som da ble betegnet som et hvileår etter et skuffende OL.

Hvileåret ble raskt avblåst da 24-åringen fikk fornyet motivasjon av å trene i Bergens Svømme Club (BSC) under trener Flemming Skov Jenssen.

Selv om både EM og VM på kortbane før jul gikk fløyten som følge av en skade har Snildal følt at det har fungert meget bra på trening.

– Naturlig med klubbytte
Nå bekrefter Snildal overfor tv2.no at hun flytter permanent til Bergen og at hun da skifter klubb fra barndomsklubben Asker til BSC.

– Det er mest naturlig med et klubbytte. Jeg synes ikke det er rett at jeg trener med de hele året, også svømme for en annen klubb når vi kommer til NM, sier Snildal.

Å bli beste klubb i det norske mesterskapet er prestisjetungt i NM, og BSC ble under NM kortbane i mars mestvinnende med 17 gullmedaljer.

Det blir ikke den store endringen for hverken utøver eller trener som har jobbet tett sammen siden august i fjor.

– Dette bare formaliserer bare det vi allerede har bygd på. Det er klart dette er en stor styrke for BSC, men også for hele bergensmiljøet at hun velger å bli, sier Skov Jenssen til tv2.no.

Les også: Snildal dropper hvileåret

Han mener det er et tegn på det tilbudet hun kan få gjennom klubben og Olympiatoppen Vest er bra.

– I tillegg er det kanskje bare en forsmak på hva vi har i vente når det nye nasjonalanlegget for svømming står klart på Nygårdstangen.

Det anlegget skal etter planen være klart tidlig neste år og landslagssjef Petter Løvberg tror det er en viktig faktor for Snildal.

For ham har valget vært kjent ganske lenge, og han avslører at svømmeren allerede i fjor høst signaliserte at hun kunne tenke seg å bli værende.

– Det som er viktigst for meg som landslagssjef er at hun er i et godt treningsmiljø, og i BSC trener hun jo sammen med flere landslagssvømmere som Monica og Cecilie Johannessen, samt Lavrans Solli, sier Løvberg til tv2.no.

– Det er viktig er at hun er omringet av et profesjonelt apparat og det får hun der, i tillegg til langbanebassenget som kommer i løpet av det neste året.

Trives i og utenfor bassenget
Svømmeesset tilskriver selv det sterke og store svømmemiljøet i Bergen en stor del av æren for at hun nå velger å bli.

– Jeg trives veldig godt i Bergen. Miljøet jeg trener med er mye større og mer elitepreget enn i Asker, samtidig som det er letter å være sosial med andre svømmere utenfor treningene. Det gjør det lettere å koble av fra svømmingen når jeg trenger det, forklarer Snildal.

Hun har også funnet kjærligheten i Bergen. Tidligere i vår ble hun kjæreste med tidligere norsk mester og BSC-svømmer Lars Kristian Allum.

– Jeg hadde bestemt meg for å bli før han kom inn i bildet, sier Snildal.

Nå fortsetter hun på bachelorgraden i pedagogikk som hun påbegynte i fjor.

Også treneren er en viktig grunn til at hun blir.

– Jeg kjente at det var på tide med et trenerbytte for meg og jeg samarbeider godt med Flemming. I tillegg kan jeg tole på at landslagssjef Petter Løvberg og Flemming er enig om hvordan jeg skal trene.

Tror på norske rekorder
Til helgen deltar Snildal under Bergen Swim Festival og der stiller treneren forventninger til sin adept.

Les også: OL-vinnere til Norge for å hedre Alexander Dale Oen

– Hun er langt fra syk og skadet nå i alle fall, sier Flemming Skov Jenssen.

– Vi er faktisk spent og har store forhåpninger foran stevnet i helgen. Hun er tilbake i god form, og det skal ikke stikkes under en stol at vi håper på personlige rekorder her.

Ingvild Snildal innehar totalt 13 norske rekorder. En personlig rekord for henne er i mange sammenhenger jevngodt med norske rekorder.