Nadal tilbake på grusen med seier

Rafael Nadal var endelig tilbake på favorittunderlaget onsdag. Gruskongen tok seg enkelt videre i Monte Carlo Masters i tennis.

Spanjolen vant 6-1, 6-2 mot Marinko Matosevic fra Australia og er klar for 3. runde. Han har gått til topps i Monaco åtte år på rad.

– Jeg spilte godt, hadde en god følelse og gjorde de rette tingene, så jeg er svært fornøyd. Jeg spilte med riktig intensitet og gjorde ikke feil. Jeg lette etter rytmen og synes jeg fant den. Dette gir meg selvtillit, sa Nadal.

26-åringen har et roligere turneringsprogram denne sesongen etter at han slet med kneproblemer i fjor, og han har hatt en pause på tre uker etter at han vant Indian Wells-turneringen i USA.

Men Nadal får lite hvile fram mot Grand Slam-turneringen Roland-Garros i Paris. Etter Monaco venter turneringer i Barcelona, Madrid og Roma de neste ukene.

Verdensener Novak Djokovic tapte første sett mot Mikhail Jouzjnij, men skjerpet seg og gikk til slutt videre med 4-6, 6-1, 6-4. Serberen sa at han følte smerte i sin skadde ankel, men at den stramme teipingen hjalp ham til å fullføre kampen. (©NTB)