SJANSESLØSERI:  Olivier Giroud og Arsenal sløste med sjansene. (Foto: John Walton/Pa Photos)
SJANSESLØSERI: Olivier Giroud og Arsenal sløste med sjansene. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Arsenal misbrukte sjansene: – De mangler en toppspiss

Sjansesløseri da Arsenal måtte gå målløse av banen mot Everton.

Arsenal - Everton 0-0 (0-0):

Arsenal hadde muligheten til å feste grepet om den viktige tredjeplassen om det ble tre poeng i tirsdagens oppgjør mot Everton.

LES OGSÅ: Professor levner Everton små sjanser i kampen om Mesterliga-plass

Det ble et oppgjør som ble spilt i et forrykende tempo, men til tross for en rekke sjanser til Arsenal lykkes det ikke for Arsene Wengers menn å sette inn den avgjørende scoringen som ville sikret London-klubben tre verdifulle poeng.

– Det må ha vært en morsom kamp å se på for de nøytrale supporterne. Det ble ingen mål, men det ble skapt mange sjanser, det var høyt tempo og mange gode taklinger.

– En god kamp
Everton-kaptein Phil Jagielka var godt fornøyd med det laget presterte mot et angrepsvillig Arsenal-mannskap.

– Det må ha vært en morsom kamp å se på for de nøytrale supporterne. Det ble ingen mål, men det ble skapt mange sjanser, det var høyt tempo og mange gode taklinger. Det var en god kveld, spesielt for oss, sa Phil Jagielka til TV 2 Sporten like etter kampslutt.

Han er spesielt glad for det Everton viste i de bakerste rekker.

– Vi stod veldig bra i forsvaret og holdt nullen. Midtbanen bidro også svært godt defensivt. Dette har vært en veldig solid sesong for oss, mente han.

Arsenals manager Arsene Wenger likte det han fikk se av egne spillere.

– Det var en kamp med en høy intensitet og vi hadde sjanser nok til å vinne denne kampen. Men jeg er stolt over at vi holdt fokuset i 90 minutter og jeg er skuffet over at vi ikke scoret på sjansene våre, oppsummerte Wenger.

Franskmannen tror muligetene for Mesterliga-billett fremdeles er store for Arsenal.

– Vi er i en sterk posisjon, men la oss bare vinne våre neste kamper. Vi kan ikke gjøre noe med de andre lagenes resultater, vi må bare ha fokus på oss selv, sa han.

Se hva Evertons manager David Moyes sa etter kampen (artikkelen fortsetter under videovinduet):

711997

Åpent i kampen mot tredjeplassen
Kampen på Emirates endte 0-0 og dermed er det fremdeles helt åpent i kampen om den attraktive tredjeplassen som gir automatisk plass i Mesterligaen.

– Hadde Arsenal hatt en toppspiss så hadde de kanskje vært helt oppe der med Manchester-lagene, konstaterte kommentator Morten Langli i sluttminuttene av kampen.

Arsenal beholdt tredjeplassen og ligger to poeng foran Chelsea og Tottenham, som begge har 58 poeng.

Arsenal har imidlertid spilt 33 kamper og det er to mer enn Chelsea og én mer enn Tottenham. Det er med andre ord helt åpent hvem som kaprer plassen bak Manchester United og Manchester City i årets Premier League.

– Det var en fartsfull kamp og tett kamp, men Everton ble slitne mot slutten. Arsenal lykkes med å holde trøkket oppe, men de klarte ikke å score på noen av mulighetene, sa Langli.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

UNDERHOLDENDE: Oppgjøret mellom Arsenal og Everton ble en underholdende forestilling. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
UNDERHOLDENDE: Oppgjøret mellom Arsenal og Everton ble en underholdende forestilling. (Foto: GLYN KIRK/Afp)

– Fantastisk reklame for 0-0-kamper
Henning Berg, som var gjest i TV 2 Sportens Premier League-studio, likte det han fikk se av både Arsenal og Everton.

– Denne kampen hadde det meste, men manglet bare scoringer. Det var en sånn kamp du forventet å se når to av de bedre lagene i England møtes, mente Berg.

Aleksander Schau er enig.

– Dette var først og fremst et kjemperesultat for Tottenham og Chelsea. Men folk sier at 0-0-kamper er kjedelige. Det er jeg ikke enig i. Denne kampen var fryktelig god reklame for fotballen, Premier League og 0-0-kamper, sa Aleksander Schau.