Åtte russiske vektløftere utestengt for doping

Åtte russiske vektløftere er tatt og deretter utestengt for dopingmisbruk, melder Det russiske antidopingbyrået i en melding tirsdag.

Denis Sjirjakov ble utestengt for livstid, mens Maxim Matvejev må være på sidelinjen i fire år. De seks andre som ble straffet, ble alle utestengt for en periode på inntil to år.

«Det russiske vektløfterforbundet har utestengt utøverne etter at de har avgitt positive tester og brutt det reglementet forbundet har når det gjelder dopingbestemmelser», heter det i en uttalelse fra antidopingbyrået.

Russerne er blitt presset til å trappe opp antidopingarbeidet sitt den siste tiden. Det kommer av at internasjonale antidopingorganisasjoner har kommet med til dels kraftig kritikk mot russerne. De er blitt beskyldt for å ta for lett på dette arbeidet og å være for ettergivende i straffeutmålingen.

For noen år siden truet Det internasjonale vektløfterforbundet med å utestenge Russland fra internasjonale konkurranser og mesterskap etter at flere av landets topputøvere hadde avgitt positive prøver. (©NTB)