Tiril Sjåstad Christiansen med beviset på at hun vant verdenscupen sammenlagt i fristil i 2013. (Foto: Norges Skiforbund/)
Tiril Sjåstad Christiansen med beviset på at hun vant verdenscupen sammenlagt i fristil i 2013. (Foto: Norges Skiforbund/)

Tiril Sjåstad Christiansen (18) sikret verdenscupseieren

Andreplass i Canada gjorde at den norske sensasjonen kunne motta trofeet.

Tiril Sjåstad Christiansen, som fylte 18 år 7. april, slo igjennom for fullt da hun overraskende vant slopestylekonkurransen i X Games i Aspen tidligere i år.

Geilo-jenten har fulgt opp med en rekke gode resultater i etterkant og seiler opp som et av Norges største medaljehåp i Sotsji-OL neste år.

Natt til tirsdag norsk tid ble hun nummer to i den avsluttende slopestylekonkurransen i AFP World Tour i Whistler i Canada. Det sikret sammenlagtseier for 18-åringen, som første nordmann noensinne.

- Sesongen har vært helt sykt bra og jeg vanvittig fornøyd med sammenlagtseieren. Jeg gleder meg til nå å få trent masse frem mot neste sesong, sier hun i en pressemelding fra Skiforbundet.

Neste sesong begynner allerede i august med World Cup i Cardrona, New Zealand.

Landslagssjef i twintip, Christopher Frankum, gleder seg stort over verdenscuptriumfen.

Det er svært få andre utøvere i verden som behersker begge disse øvelsene.

- Dette bekrefter at hun denne sesongen har vært verdens beste freeskier. Det er en enorm prestasjon å prestere i begge grener (slopestyle og halfpipe) slik Tiril har gjort i år. Det er svært få andre utøvere i verden som behersker begge disse øvelsene, sier han.