Thiago Silva og Joey Barton (Foto: Thibault Camus/Ap)
Thiago Silva og Joey Barton (Foto: Thibault Camus/Ap)

Språkkrøll redder Barton fra «ladyboy»-straff

Twitter-rabiate Joey Barton går fri etter Thiago Silva-meldingen.

Som tidenes første ble Marseille-spiller Joey Barton stevnet for Det franske fotballforbundets etiske komité etter å ha strødd om seg med nedsettende kommentarer om sin brasilianske kollega Thiago Silva på Twitter.

Barton selv droppet høringen i Paris mandag ettermiddag, men slapp likevel unna straff. Forklaringen er av det spesielle slaget.

Komiteen klarte aldri å komme med en tilfredsstillende oversettelse av tweeten Barton rettet mot PSG-spiller Silva. Saken er med andre ord «lost in translation».

Engelskmannen rettet følgende melding mot Silva 3. april i år:

Og fulgte opp med:

– Vi må være helt sikre på at både begge sider er enige om en objektiv oversettelse for å foreta en avgjørelse rundt Bartons uttalelser, skriver komiteen i sin redegjørelse.

Det er innholdet i formuleringen «overvektig ladyboy» komiteen ikke har maktet å bringe på det rene i oversettelsen fra engelsk til fransk.

Dermed går Barton fri, selv om tweeten også inneholdt frasen «transseksuell».

– Jeg syns det er beklagelig at anklagede personer, enten det er feilaktig eller ikke, ikke møter opp for å gi sin forklaring, sier komitépresident Laurent Davenas i en kommentar til AP.

– Dette er hans stil
Bartons uttalelser er de siste i en rekke kontroversielle uttalelser på Twitter, der spilleren er kjent for å melde i de fleste sammenhenger, senest under nattens bomber i Boston.

Stilen provoserte Silvas arbeidsgiver PSG, som la ut en offisiell melding på sin hjemmeside.

TV 2-ekspert Claus Lundekvam var selv i tottene på Barton da Paul Gascoigne ble innlagt for rusprombler.

– Han kan være keitete og komme med sleivspark, sier Lundekvam i dag.

«Hva vet du om avhengighet? Du er en syk mann, men har ingen peiling på hva Gazza trenger», skrev Lundekvam til Barton i februar.

– Jeg syns det blir feil at han skal uttale seg om hva Gazza trenger, sier den tidligere Premier League-proffen.