Ross County og St. Mirren torpederte skotsk endring

Det blir ingen endring av den skotske ligafotballen med det første. Ross Country og St. Mirren stemte imot en foreslått endring.

Skotsk Premier League har ønsket å endre fra fire til tre profesjonelle divisjoner. Forslaget gikk ut på 12 lag på nivå en og to, mens 18 lag skulle utgjøre tredjedivisjonen (mot 12-10-10-10 i dag). For å få gjennomslag måtte 11 av eliteserielagene stemme ja. Ross Country og St. Mirren stemte nei, og det til de andre lagenes store irritasjon.

Aberdeen-formann Stewart Milne hevder de to klubbene «setter hele den skotske fotballen på spill». Ross County-formann Roy MacGregor sier til BBC Skottland at han er skuffet over at man ikke er kommet fram til en løsning på ligafloken, men at han valgte å stemme i tråd med aksjonærene og supporternes ønsker. Spesielt St. Mirren får kjeft.

– Vi har to ting vi må ta hensyn til. Det er eliteserieforeningen og den skotske fotballen som helhet. St. Mirren bidrar ikke til noe av dette, sukker Aberdeen-formann Milne.

– Dette kan skade fotballen på lang sikt, advarer Milne.

«Dyp skuffelse over at iherdig arbeid er blitt blokkert», het det i en melding fra den skotske eliteserieforeningen. Både Celtic og Dundee United mener skotsk fotball har rotet bort en gyllen mulighet. Derimot er degraderte Rangers positive til torpederingen. Den tidligere toppklubben fra Glasgow, som spiller på nivå fire, håper de andre klubbene nå vil vurdere tre divisjoner med 14 lag i stedet. (©NTB)